LP koncertu Siguldā iesildīs pašmāju grupa «Neon Saturdays»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaulslaveno indī un poproka mākslinieci LP (Laura Pergolici) 2. jūlija koncertā Siguldas Pilsdrupu estrādē iesildīs jaunā pašmāju grupa no Siguldas – «Neon Saturdays».

«LP ir viena no tām māksliniecēm, kas ar savu šarmu un iespaidīgo balsi pārsteidza mani jau no pirmās klausīšanās reizes. Esmu tiešām pateicīgs par iespēju kāpt uz vienas skatuves ar šo izcilo mūziķi, vēl īpašāku šo brīdi padara tas, ka tas notiks mūzu pilsētā – Siguldā,» par LP koncertu saka «Neon Saturdays» līderis Andris Ēvelis.

Laura Pergolici šobrīd ir uzskatāma par vienu no oriģinālākajām mūsdienu indī un poproka māksliniecēm. Pašas sacerētais megahits «Lost On You», kuram radītais klips «YouTube» vietnē ir ticis skatīts vairāk nekā 200 miljonus reižu, atnesa dziedātājai vispasaules atpazīstamu, padarot viņu par vienu no mūsdienu popmūzikas fenomeniem.

Dziedātājas koncerts Arēnā «Rīga» pagājušā gada decembrī bija ļoti apmeklēts un izpelnījās vietējo mūzikas mīļu sajūsmu. Likumsakarīgs šķita nākamais solis – uzaicināt mākslinieci no jauna apmeklēt Latviju vasaras pilnbriedā un ārpus galvaspilsētas burzmas. Diez vai šādam koncertam var atrast vēl piemērotāku vietu par viduslaiku elpas apdvestajām un krāšņās Gaujas senlejas ieskautajām Siguldas pilsdrupām.

Arī grupas «Neon Saturdays» dzimtā pilsēta ir Sigulda. Puiši, kuri kāps uz skatuves pirms LP, vēl pavasarī izpelnījās klausītāju uzmanību ar savu jauno singlu «Get Up» un krāšņo mūzikas video, kurš tapa Turcijā.

Singls paguva iekarot arī «Radio SWH» TOP20, pāris nedēļu laikā sasniedzot 7. vietu. Grupas jaunais singls tapis ciešā sadarbībā ar talantīgo producentu Levisu Gardineru. Skotu izcelsmes producents iepriekš par sevi licis skaļi runāt, sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu «X Factor» uzvarētāju Metu Teriju.

Pie «Neon Saturdays» jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis arī vairākkārtējs «Grammy» balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils. Merils vēl nupat sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Lady Gaga, Adele, Keitija Perija un ASV rokgrupa «Imagine Dragons».

Rokgrupa «Neon Saturdays» dibināta 2012. gadā. Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli. Koncerttūrēs vairākkārt apceļotas Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā «The Great Escape». 2016. gadā, Siguldas festivāla «Sunset Festival» ietvaros «Neon Saturdays» iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu «James».

Par «Neon Saturdays» mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – «British Academy of Songwriters and Authors» (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu