Cēsīs atklāts sarunu festivāls «Lampa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @Cesis_lv

Šodien un rīt trešo reizi Cēsu pils parkā notiks sarunu festivāls «Lampa», kura laikā notiks vairāk nekā 200 pasākumu par dažādām tēmām no dažādām vietām Latvijā un pasaulē, informēja festivāla pārstāve Santa Margeviča.

«Sarunu festivāla «Lampa» «ēdienkarte» šogad piedāvās «pilnu garšu buķeti» - no karstām pašmāju valstsvīru debatēm līdz sarunām ar skandināvu kulta politiķiem, no uzņēmēju grēksūdzes līdz policijas aizturēšanai klātienē un tiešraidei no Cēsu nepilngadīgo kolonijas, no mākslinieciskas performances par Latviju 2068.gadā līdz unikālai pirmizrādei par latviešu un krievu attiecībām. Pirms trim gadiem sākām ar bagātīgu 50 notikumu programmu, bet šogad Sarunu festivāls Lampa pārspēj pats sevi. Tie būs vairāk nekā 200 pasākumu, kas atmosfēras ziņā salīdzināmi ar jaudīgu rokfestivālu, bet satura ziņā ar vēl nepieredzētu konferenci. Politiķi, uzņēmēji, žurnālisti un lēmumu pieņēmēji, rakstnieki, reperi, mākslinieki, filozofi un pat garīdznieki - «Lampā» būs visi, un garlaicīgi nebūs nevienam,» pauž festivāla direktore Ieva Morica.

Izglītība, veselība, vide, politika, valsts pārvalde un drošība, nodokļi un ekonomika, kultūra - jau tradicionāli «Lampa» neiekļaujas saturiski vienotā pasākumu tematu lokā. Kā katru gadu, arī šogad Sarunu festivālā Lampa varēs diskutēt par teju visu būtisko - sākot ar ikdienišķām un praktiskām aktualitātēm, līdz pat valsts, kā arī Eiropas un pasaules mērogā būtiskiem jautājumiem.

Īpaši plašas sarunas šogad būs par reģionālās attīstības jautājumiem Latvijā. Programmā «Mājvieta» notiks diskusijas par aktīvu dzīvi ārpus Rīgas un citām lielajām pilsētām, pārliecinoties, ka Latvijas laukos un reģionālajos centros rit pilnvērtīga, saturīga ikdiena, kas vērsta uz attīstību - kultūras pasākumi, bizness, jaunuzņēmumi («start-up»), tehnoloģijas, dažādas koprades telpas. Tāpat ar nebijušu vērienu šogad «Lampā» sevi pieteiks valsts pārvaldes iestādes un dažādi informācijas tehnoloģiju uzņēmumi un apvienības, kā arī uzņēmumi un jaunuzņēmumi, kuru darbība balstīta inovācijās.

Vairāk nekā 200 pasākumu Cēsīs sadarbībā ar Fondu atvērtai sabiedrībai DOTS organizē teju visas Latvijas Republikas ministrijas un citas valsts pārvaldes iestādes, uzņēmumi un apvienības, universitātes, nevalstiskās organizācijas, vēstniecības, mediju pārstāvji, viedokļu līderi un spēcīgas, aktīvas Latvijas personības. Ar Sarunu festivāla Lampa programmu var iepazīties festivāla mājas lapā.

www.festivalslampa.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu