Ruperts Everets: Homoseksuāli aktieri Holivudā ir «otrās šķiras pilsoņi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Aktieris Ruperts Everets (Rupert Everett) ir publiski izteicies par homofobiju filmu industrijā, apgalvojot, ka tā ir «agresīvi heteroseksuāla» un homoseksuālus cilvēkus uzskata par «otrās šķiras pilsoņiem».

59 gadus vecais aktieris, kurš jau iepriekš ir atzinis, ka ir gejs, pastāstīja, ka ir saskāries ar situācijām, kurās pret viņu tikusi izmantota viņa orientācija, ja viņš ir mēģinājis iegūt galveno lomu.

«Ir daudzas lomas, kuras neesmu ieguvis dažādu iemeslu dēļ, no kuriem daži varētu būt, ka neesmu pietiekami labs aktieris, taču man ir bijušas trīs vai četras filmas, kad noklausīšanās ir bijušas veiksmīgas, režisors un citi aktieri vēlējušies, lai iegūstu lomu, bet filmu studija ir pilnībā mani izslēgusi no kandidātu saraksta tikai tāpēc, ka esmu gejs,» atklāja aktieris, piebilstot, ka šī pieredze viņu ir pilnveidojusi ka personību. «Cīņa, ko man nācies piedzīvot, savā ziņā ir bijusi lieliska. Es domāju, ka mana karjera kā režisoram nebūtu bijusi iespējama, ja es būtu heteroseksuāls, aktīvs un nenogurdinoši strādājošs.»

Evereta komentāri seko filmas «Laimīgais princis» («Happy Prince») pirmizrādei, kuru režisējis un galveno lomu tēlo viņš pats. Filma stāsta par īru dzejnieka Oskara Vailda dzīvi pēc tam, kad viņš 1897. gadā tika atbrīvots no apcietinājuma par homoseksualitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu