Sievišķīgā gaisotnē atklāts Karīnas Račko erotiskais romāns «Debesis pelnos»

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Trešdien, 7. martā, Rīgā notika pērnā gada dižpārdokļa «Saplēstās mežģīnes» autores Karīnas Račko jaunā erotiskā romāna «Debesis pelnos» atvēršanas svētki.

Izskatās, ka arī Račko otrā grāmata pretendē uz šā gada pirktākās grāmatas statusu, jo pirmajā pārdošanas nedēļā savu īpašnieku atraduši jau 2500 jaunā romāna eksemplāru.

Tiem, kas lasījuši «Saplēstās mežģīnes», autores jaunā romāna sižets nesagādās īpašus pārsteigumus, jo rakstniece izmantojusi līdzīgu fabulu, kas bieži atkārtojas arī pasaules slavenāko romantiski erotisko romānu autoru darbos.

Jauna sieviete Vanesa no laukiem atbraukusi studēt Rīgā un, paralēli strādājot par viesmīli kafejnīcā, lolo sapni kļūt par žurnālisti, savukārt veiksmīgais uzņēmējs Stefans ārēji ir laimes luteklis – turīgs ekskluzīvu viesnīcu ķēdes īpašnieks un izskatīgs sieviešu mīlulis. Viņš sirdī nes pagātnes traumu, kas neļauj viņam dibināt noturīgas attiecības ne ar vienu sievieti. Nejaušas tikšanās iespaidā – bet galvenokārt tādēļ, ka Vanesa, atšķirībā no daudzām citām, necenšas Stefanu apburt – starp abiem uzdzirksteļo ne tikai spēcīga fiziska kaisle, bet arī patiesa vēlme izprast vienam otru, sadziedēt abu dziļi slēptās dvēseles brūces un kopīgi atrast tik ļoti banalizēto, bet faktiski visiem tik svarīgo īsto mīlestību.

Taču abu kopējais ceļš izrādīsies daudz sarežģītāks, nekā Vanesa un Stefans var iedomāties, jo ne vienmēr apkārtējie uz divu cilvēku laimi spēj noraudzīties bez skaudības un intrigām... Romānā savijas psiholoģiska trillera motīvi, detektīvlīnija un romantisks stāstījums, kurā netrūkst kaislīgu un ļoti atklātu epizožu.

Kā jau ziņots, sarunā ar TVNET Karīna Račko atklāja, ka, neskatoties uz lasītāju iebildumiem, savos darbos turpinās izmantot ārzemnieciskus personvārdus: «Es noteikti nerakstīšu par Jāni un Ilzi. Mēs katrs pazīstam, iespējams, «padsmit» Jāņus un Ilzes. Man kā autorei ir svarīgi, lai man nebūtu asociāciju ar konkrētu cilvēku, lai tēls ir pilnībā brīvs un veidojams. Manos darbos varoņu vārdi būs starptautiski un Latvijā retāk sastopami, lai arī kalendārā iekļauti. Ja kāds grib lasīt erotiku par Jāņiem un Ilzēm, neko darīt – jāraksta pašam.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu