«Netflix» nepiedalīsies Kannu kinofestivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Video straumēšanas kompānija «Netflix» nepiedalīsies šīs gada Kannu kinofestivālā, jo tā organizatori mainījuši noteikumus cīņai par galvenajām balvām, paziņojis «Netflix» satura veidotājs Teds Sarandoss. Viņš trešdien publiskotā intervijā žurnālam «Variety» norādīja, ka festivāla organizatori mainījuši noteikumus, aizliedzot filmām, kas nav izrādītas Francijas kinoteātros, pretendēt uz galvenajām balvām.

Sarandoss sacīja, ka «Netflix» vēlas, lai tā filmas sacenšas ar citu kompāniju filmām uz vienlīdzīgiem pamatiem.

Piedaloties kinofestivālā, pastāv risks, ka «Netflix» filmas un filmu veidotāji var saskarties ar necienīgu attieksmi, viņš piebilda.

«Toni nosaka viņi. Es nedomāju, ka mums būtu labi tur piedalīties,» paziņoja Sarandoss.

«Netflix» pagājušajā gadā izrādīja divas filmas prestižajā kinofestivālā, bet izraisīja skandālu, atsakoties demonstrēt filmu «Okja» Francijas kinoteātros, pirms tā nebija izrādīta «Netflix» lietotājiem.

Francijas likumi nosaka, ka filmas nedrīkst būt pieejamas straumēšanai trīs gadus pēc pirmizrādes kinoteātros.

Šis noteikums tiek uzskatīts par novecojušu, ņemot vērā pirātisma pieaugumu un lielās straumēšanas platformas ASV, piemēram, «Netflix» un «Amazon».

«Netflix» ir gatava izrādīt savas filmas Francijas kinoteātros, bet kompānija nav gatava gaidīt trīs gadus, lai piedāvātu šīs filmas savās platformās.

Kannu kinofestivāls sāksies 8. maijā. Kinofestivāla žūriju šogad vadīs austrāliešu aktrise un divkārtējā «Oskara» balvas laureāte Keita Blanšeta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu