Jaunmokās Jāņa Anmaņa gleznu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 8. jūnija līdz 12. augustam Jaunmoku pils Torņa zālē apskatāma Jāņa Anmaņa gleznu izstāde «Ar Dieva zīmi plaukstā», bet tikšanās ar mākslinieku un ‘zelta’ autogrāfu dalīšana paredzēta svētdien, 10. jūnijā pl.13:00. Uz to aicināti visi mākslinieka draugi, paziņas un viņa darbu cienītāji, arī vienkārši interesenti.

Jāņa Anmaņa mākslas darbi ir pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē - viņa gleznas izstādītas Lietuvā, ASV, Turcijā, Francijā, Anglijā, Beļģija, Somijā, Krievijā, Japānā un Taivānā. Latvijā J. Anmanis ir guvis panākumus ne tikai kā mākslinieks, bet arī kā mūziķis, rakstnieks un pedagogs.

Jānis Anmanis ir dzimis Rīgā 1943. gada 6. decembrī. 1961. gadā absolvējis J. Rozentāla Mākslas vidusskolu, bet 1969. gadā beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu. No 1970. gada viņš ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. J. Anmanis bijis Kultūras ministrijas eksperts un izcilā mākslinieka Edgara Iltnera prēmijas laureāts. 1999. gadā J. Anmanis saņēma Triju Zvaigžņu ordeni, 2003. gadā - Taivānas starptautisko draudzības ordeni, bet 2009. gadā - Latvijas nacionālo bruņoto spēku štāba bataljona komandiera apbalvojumu.

1965. gadā mākslinieks nodibināja Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmiju. 2007. gadā J. Anmanis izveidoja un joprojām vada Latvijas jauno talantu meistarklasi glezniecībā, gadu vēlāk viņš nodibināja Latvijas Bērnu un jauniešu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu. 2013. gadā māksliniekam piešķirta Margaritas Stārastes medaļa par ieguldījumu bērnu cilvēcības un labestības veicināšanā, iesaistīšanos bērnu problēmu risināšanā, mecenātismu un aktīvu darbību bērnu labā. Tajā pašā gadā viņš saņēma arī Latvijas valsts aizsardzības fonda «Lāčplēsis» Goda zīmi.

Mākslinieks ir guvis nopelnus arī kā rakstnieks un mūziķis - viņs ir tādu grāmatu kā «Bolero», «222 haiku par mīlestību, zemi, Visumu un sievieti», «Pirms un pēc gleznas», «Es eju pa varavīksni» u.c. autors, kā arī ir ierakstījis desmit mūzikas diskus. Viņa skaņdarbi bieži skan mākslinieka personālizstādēs.

Jaunmoku pils muzejs atvērts katru dienu no 9:00 līdz 17:00.

Vairāk informācijas par izstādi un citiem piedāvājumiem www.jaunmokupils.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu