Zināmi 10. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla laureāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ir noskaidroti 10. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla «Summer Signs ’16» laureāti. Šogad festivāls Jelgavā vienkopus pulcēja 20 profesionālus māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Ukrainas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Bulgārijas, Portugāles, Turcijas un Krievijas.

Desmitgades jubilejas tēma ir veltīta Āfrikas iepazīšanai, kurā tēlnieki savos darbos atklāj šā kontinenta dabas daudzveidību un bagātības. Darbu tapšanai kopumā tika izmantotas vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

10. jūnijā festivāla mākslinieku apbalvošanā tika paziņoti 10. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla laureāti. 1. vietu ieguva portugāļu mākslinieks Pedro Mira par darbu «Māte Āfrika». Ir vispārzināms fakts, cik ļoti Āfrikas cilvēki un daba ir cietuši no citu kontinentu bagātajām valstīm. Tāpat ir vispāratzīts, ka Āfrika ir cilvēces šūpulis.

2. vieta tika Krievijas pārstāvim Andrejam Košeļevam par darbu «Kalnu karalis», bet trešā britu skulptorei Reičelai Stabsai par darbu «Majestātiski cēls».

Aplūko darbus!

Žūrija, kuras sastāvā bija Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Jelgavas pilsētas galvenā māksliniece Laura Vizbule, LLU profesore, ainavu arhitekte Aija Ziemeļniece, tēlnieks, starptautisku ledus, sniega un smilšu skulptūru konkursu laureāts Kārlis Īle, darbus vērtēja pēc vairākiem kritērijiem: tehniskā izpildījuma, mākslinieciskās izpausmes, tēmas atspoguļojuma un kreativitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu