Pēc smagas slimības mirusi porcelāna māksliniece Maruta Raude

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Pēc smagas cīņas ar slimību mūžībā devusies porcelāna māksliniece Maruta Raude, informē mākslinieces tuvinieki. Raudes izvadīšana notiks 12. jūnijā plkst.13 no Vecajiem Ikšķiles kapiem.

Raude dzimusi 1965. gadā Varakļānos, izglītību ieguvusi Rēzeknes Lietišķās Mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā.

Kopš 1998. gada Raude ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre.

Māksliniece strādāja dažādās tehnikās, starp kurām dominē porcelāns, tā veidošana un apgleznošana. Darbu tēmas ir cilvēku un dabas attiecības. No 2010. gada Raude dzīvoja Mārupē, kur izveidojusi «Marutas Raudes porcelāna darbnīcu».

Raude sarīkojusi vairāk nekā 20 personālizstādes un piedalījusies grupu izstādēs un mākslas simpozijos Latvijā un ārzemēs.

Raudes darbi atrodas Dekoratīvās mākslas un Dizaina muzejā, «Powerhouse» muzejā Sidnejā, Mersinas jaunās mākslas muzeja kolekcijā Turcijā, privātkolekcijās Krievijā, Zviedrijā, Anglijā, Francijā, ASV un Honkongā.

Raudes apgleznotās tējkannas iekļautas 2002. un 2013. gadā izdotajās «Lark Books» grāmatās «500 Teapots», kā arī citos šā izdevēja krājumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu