Neons, grafiti un traki ritmi – VEF rūpnīcā aizvadīts elektroniskās mūzikas festivāls

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 25. līdz 27. maijam bijušajā VEF rūpnīcas ēkā notika plaša mēroga kultūras pasākums – starptautiskais elektroniskās mūzikas festivāls «UNDER Festival». Pasākuma laikā uz vairākām skatuvēm uzstājās ne tikai latviešu mākslinieki, bet arī ārzemju mūziķi no Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un pat Honkongas.

Festivāla galvenie mākslinieki – slavenās vācu elektroniskās grupas «Moderat» solists – mūziķis «Apparat», izpildītāji «Byetone», «Ishome» un «Antigone». Turklāt īpašais pasākuma viesis, «andergraunda» leģenda Aleksandrs Mališs festivāla teritorijā radīja jaunu grafiti šedevru. Arī pasākuma apmeklētāji varēja iejusties ielu mākslinieka lomā un kopīgi uzzīmēt personīgo grafiti zīmējumu.

«Norises vieta nav nejauši izvēlēta: VEF ir arhitektūras pērle, kas 100% atspoguļo festivāla stilu un dvēseli,» pauž pasākuma organizators Grigorijs Akimovs. «VEF rūpnīca ir Rīgas kultūrvēsturiskais mantojums, kas kalpo par sava veida atskaites punktu tam, kāpēc festivāls ir aizsācies tieši šeit. Jo būtībā Rīga ir elektroniskās mūzikas kustības pirmatklājēja - vieta, kur sāka veidoties elektroniskās mūzikas vēsture, vārti, pa kuriem elektroniskā mūzika no Rietumiem ieplūda Austrumos. Tieši tāpēc elektroniskās mūzikas festivāls «UNDER Festival» tik ļoti respektē un cildina «andergraunda» kustību un apziņas brīvību, kuras garu Rīga ir iekodējusi savā DNS. Mūsu pilsēta neapšaubāmi ir tā vērta, lai par to runātu starptautiskā mērogā.»

Pasākuma organizatori norāda, ka festivāla uzdevums ir veicināt Rīgas atpazīstamību un pievilcību – padarot to par magnētu tiem cilvēkiem, kurus interesē ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules kultūra un māksla, apvienojot vienā festivāla platformā talantīgos jaunpienācējus un esošos starptautiska līmeņa māksliniekus, kā līdzekli lietojot universālo komunikācijas valodu – mākslu un mūziku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu