Aktieris Metjū Makonahijs atkal pārsteidz

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo godalgotā amerikāņu aktiera Metjū Makonahija kārtējais profesionālās meistarības pierādījums – dramatiskais trilleris «Zelts» («Gold»). Tā scenārija pamatā ir patiesi notikumi par bīstamiem zelta dzīslas meklējumiem Indonēzijas neskartajos džungļos.

Spraigajā trillerī Metjū Makonahija atveidotais amerikānis Kenijs Vells fanātiski tic, ka Indonēzijas džungļos ir iespējams atrast zelta dzīslu. Par spīti skeptiķiem visapkārt, viņam izdodas sastapt tikpat apsēstu ģeologu, ar kuru kopā Kenijs dodas spriedzes pilnā zelta meklējumu ekspedīcijā. Tikt pie zelta ir grūti, taču vēl grūtāk izrādās iegūto bagātību paturēt. Tā kārdina gan Volstrītas varenos, gan dažādus citus bīstamus grupējumus.

Filmas «Zelts» darbība norisinās 80. gados, kad Rietumu sabiedrībā milzīga nozīme bija ārējai spozmei un sapņiem par neticamu veiksmi un bagātību. Šajā fanātisma pilnajā vidē Metjū Makonahijs sava atveidotā varoņa personībai ir piešķīris aktiermeistarības šedevra cienīgas rakstura iezīmes, kuras vēl vairāk pastiprina paša aktiera efektīgās vizuālās pārmaiņas. Gatavojoties Kenija lomai, Metjū Makonahijs nodzina matus un pieņēmās svarā par vairāk nekā 20 kilogramiem. Ievērojamās svara izmaiņas esot panāktas ar čīzburgeru ēšanu un alus un piena kokteiļu dzeršanu.

Metjū Makonohijs
Metjū Makonohijs Foto: Kadrs no filmas

Publiskajā vidē ne mazāk diskusiju ir izraisījis arī jautājums par to, vai Metjū Makonahijs filmas vajadzībām patiešām viens pats ir atradies šaurā telpā ar tīģeri un pat noglāstījis to. «Mani sviedri tajā spriedzes pilnajā epizodē nav viltoti. Tas esmu es, nevis kāds dublieris, un es esmu nosvīdis no bailēm. Biju nobijies līdz nemaņai, jo zvēra treneris pateica, ka konkrētais tīģeris ir ļoti ziņkārīgs gaļēdājs un šo ziņkārību neesot trenera spēkos kontrolēt,» aizkulišu intervijās atklājis Metjū Makonahijs.

Kino kritiķi tikmēr uzsver, ka trilleris «Zelts» pārliecina ar dinamisku un aizraujošu sižetu, kā arī lieliskiem aktierdarbiem. Metjū Makonahija partneri uz ekrāna ir Holivudā augstu vērtēti profesionāļi Edgars Ramiress un Braisa Dallasa Hauarda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu