Rīgā Holivudas kino industrijas pasniedzējs Dovs Simenss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jūnija sākumā Rīgā norisināsies trīs dienu filmu skola «Hollywood Film School», kuras laikā pasniedzējs no Holivudas - Dovs Simenss - interesentiem sniegs zināšanas par filmu industriju. Pie Simensa mācījušies tādi kino smagsvari kā Kventins Tarantino, Vils Smits, Kristofers Nolans, Džordžs Klūnijs un citi. Gajs Ričijs un Tarantino šo kursu apmeklējuši tieši pirms savas pirmās pilnmetrāžas filmas veidošanas.

Kurss norisināsies trīs dienas, tā pirmajā un otrajā dienā Simenss vērsīs auditorijas uzmanību uz šovbiznesa mākslu - to, kā veidot filmu no tehniskā skatpunkta, plānot budžetus, producēt, izplatīt, savukārt kursa trešajā dienā gaidāms tīklošanās pasākums, kura laikā ievērojamākie producenti un režisori no Baltijas valstīm dalīsies savos veiksmes stāstos, apspriedīs lokālo industriju un tās izaicinājumus, kā arī kursā iegūtās zināšanas pielāgos vietējam tirgum. Vieslektoru vidū - producente Aija Bērziņa («Paradīze '89», «Es esmu šeit», «Ar putām uz lūpām»), Sergejs Timoņins («Kriminālās ekselences fonds» komunikācijas vadītājs), producents Kristians Alhimionoks («Svingeri», «Nameja gredzens», «Blēži»), lietuviešu producents Zilvins Naujoks («1 Night», «When You Wake Up», «Tadas Blinda. Pradzia») un citi.

Dovs Simenss jau vairāk nekā 30 gadus pasniedz šo kursu visur pasaulē, piedāvājot pieejamu izglītību gan tiem, kas vēl nav sākuši profesionālās gaitas kino industrijā, gan tiem, kas tajā jau darbojas. Simenss šo kursu pasniedzis jau vairāk nekā 34 valstīs. Berlināles direktors Dīters Kosliks, kurš pats apmeklējis šo kursu Minhenē, gadu vēlāk Dovu uzaicinājis sniegt kursu Berlīnē. Prestižais «Raindance» filmu centrs, kas jau vairāk kā 25 gadus veicina Lielbritānijas kino industriju, rīkojot kino festivālu, seminārus un Britu Neatkarīgā Kino Balvu, savu darbību sāka ar Dova Simensa filmu kursu.

Baltijā šis kurss norisināsies pirmo reizi.

«Hollywood Film School» Rīgā norisināsies no 2. līdz 4. jūnijam Forum Cinemas telpās. Pasākums norisināsies angļu valodā, taču būs pieejams sinhronais tulkojums latviski un krieviski.

Biļetes pieejamas E-kasē:

filmschool.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu