Muzeju naktī no jūras mezglu siešanas līdz pat iespējai iejusties filmas varoņu tēlos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Muzeju nakts programma šogad ir bagātīga, piemēram, Rīgā vien iespējams apmeklēt 77 vietas, kas ir par desmit vairāk nekā pērn. Un arī piedāvājums ir ārkārtīgi plašs – no jūras mezglu siešanas kopā ar Māri Gaili līdz pat iespējai iejusties filmas «Kriminālās ekselences fonds» varoņu tēlos.

Žaņa Lipkes memoriālā Ķīpsalā ikvienam bija iespēja piedalīties jūras mezglu darbnīcā kopā ar kapteini Māri Gaili, atcerēties un vēlreiz izbaudīt, kā bērnībā gatavojām laivas un kuģīšus, kā arī aplūkot Jēkaba Nīmaņa mūzikas un video instalācijas, noskaņas izbaudīt, šūpojoties guļamtīklos.

Latvijas Sporta muzejā kultūras dvesma apvienojas ar sportisko - tur Muzeju nakts ietvaros tiek demonstrētas izstādes par Latvijas sportistu startiem Phjončhanas Olimpiskajās spēlēs un «Olimpiskais čempions ātršaušanā – Afanasijs Kuzmins».

Vairums Muzeju nakts programmā iekļautās vietas ir pieejamas apmeklētājiem arī ikdienā, protams, bez tik plašas un vērienīgas aktivitāšu programmas, bet, piemēram, Kriminālās ekselences fonda jeb «KEF» pop-muzejs izveidots tieši šim pasākumam. Tajā filmas cienītājiem tiek dota iespēja iejusties varoņu tēlos, ne tikai ietērpjoties viņu kostīmos, bet arī aplūkojot rekvizītus un fotografējoties pēc filmas sižeta būvētā dekorācijā.

Šogad Muzeju nakts pasākumi norisinās kopumā 204 vietās visā Latvijā, un šī gada tēma izvēlēta «Šūpulis», iesaistītajām vietām akcentu liekot uz Latvijas valstiskuma dzimšanu, brīvības jautājumiem, dzimtām un novadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu