Ūdrītis šovasar sāks pārvietoties ar trīsriteni

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fonds Līdzskaņa

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) dibinātais «Fonds Līdzskaņa» informē, ka Rolanda Baloža-Ūdra atveseļošanās procesā vēl ir daudz izaicinājumu, bet viņa veselības stāvoklis lēnām uzlabojas - šajā vasarā mūziķis jau varēs pārvietoties ar īpaši pielāgotu velosipēdu.

Aprīļa beigās sociālās uzņēmējdarbības uzņēmuma «Hopp» speciālisti ciemojās pie mūziķa un viņa sievas Ilonas Ventspilī, lai «pielaikotu» trīsriteni, kura iegādi organizē «Fonds Līdzskaņa», un noskaidrotu nepieciešamo papildaprīkojumu, kas palīdzētu mūziķa rehabilitācijas procesā. Īpaši viņa vajadzībām tiks pielāgots velosipēda sēdeklis, rokas un kāju stiprinājumi un muguras balsts. Trīsritenis būs vērā ņemams palīgs Ūdrīša ikdienā – ar tā palīdzību viņš varēs vieglāk pārvietoties, veikt lielākus attālumus, kā arī tas ļaus vairāk laika pavadīt svaigā gaisā.

Kā jau ziņots, 2016. gada 17. janvārī Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, Ūdri notrieca auto. Šoferis pēc negadījuma notikuma vietu nebija pametis.

Mūziķis pēc avārijas tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā ar ļoti smagām traumām - viņam bija lauztas abas kājas, bija konstatēts nieres un liesas plīsums, lauztas ribas, saspiestas plaušas un smagas galvas traumas. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem mūziķim iestājās koma, tomēr vēlāk viņš pats sāka elpot.

Pateicoties mediķu kompetencei, ģimenes rūpēm, sabiedrības finansiālajam un emocionālajam atbalstam, un nenoliedzami arī sava gara spēkam, mūziķis lēnām atveseļojas.

Fonds Līdzskaņa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu