Franču režisors Siegfried ar latviešu aktrisēm prezentē filmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

14. maijā «Splendid Palace» Latvijas pirmizrādi piedzīvoja franču izcelsmes režisora un mūziķa Siegfried mākslas filma «Rīga (dublis 1)» («Riga.Take 1»), kā arī tika prezentēts filmas mūzikas celiņa ieraksts vinila formātā. Klāt šim notikumam bija arī TVNET. Aplūko foto!

Filma tapusi trīs gadus, un tā ir veltīta pilsētas īpašajam šarmam un cilvēkiem, neaizmirstot par sievietēm, jo režisors uzskata, ka arī Rīgai piemīt sievietei raksturīgais vitālais un enerģiju ģenerējošais tēls. Filma ir kaleidoskopisks stāsts par četrām sievietēm. Elita ir kaislīga aktrise; Elīna - viņas meita, kura studē mākslu; Iveta ir gide; Paulīna - baletdejotāja.

Filmā galvenās lomas atveido aktieri Evita Kļaviņa, Iveta Pole, Kaspars Znotiņš un Ivars Krasts, jaunie un daudzsološie aktieri Elīna Vaska, Niklāvs Kurpnieks, baletdejotāja Paulīna Druka, kā arī vairāki ar skatuves mākslu nesaistīti personāži - Antons Ugjumovs, Gustavs Krievkalns, Arnis Rītups, Toms Grīnbergs un citi.

Vienlaicīgi ar filmas pirmizrādi Latvijā tiek izdots arī filmas skaņu celiņš vinila formātā, kurā apkopoti dzīvo improvizāciju ieraksti vairākos koncertos Kaņepes kultūras centrā kopā ar profesionāliem Latvijas mūziķiem - bundzinieku Arti Orubu, kontrabasistu Edvīnu Ozolu un džeza saksofonistu Tomu Rudzinski, un elektroniskā daļa, ko Siegfried radījis kopā ar Tomā Bagalteru (Thomas Baghalter) no elektroniskās mūzikas apvienības Daft Punk. Plate ir izdota ierobežotā tirāžā (500 eks).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu