Starptautiskajā baleta festivālā Jūrmalā dejotāji no Vācijas, Horvātijas un Šveices

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dzintaru koncertzālē 4. augustā norisināsies 19. starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā», kurā piedalīsies mākslinieki no Vācijas, Horvātijas un Šveices trupām, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka

Festivāla viesu vidū būs Štutgartes Baleta teātra vadošā soliste Hjodžuna Kana (Koreja), kura dejos pārī ar Pablo fon Šternenfelsu (Meksika). Kana apguvusi baletu Seulā un Kirova Baleta akadēmijā Vašingtonā, savukārt fon Šternenfelss skolojies Čikāgas, Mehiko un Kubas baleta skolās. Meksikāņu dejotājs 2017. gadā Štutgartē veiksmīgi debitēja arī horeogrāfa ampluā.

Īpaši viesi Jūrmalā būs arī divi itāļu dejotāji no Ženēvas Lielā teātra - Simone Repele un Saša Riva, kas abi mācījušies Džona Noimaijera baletskolā Hamburgā. Pučka norādīja, ka ievērības vērts ir Ženēvas baleta trupas darbības modelis, kas dod priekšroku jauniem horeogrāfiem, ļaujot tiem strādāt bez jebkādiem ierobežojumiem. Ženēvas Lielais teātris ir bijis starta laukums tādām mūsdienu horeogrāfijas zvaigznēm kā Saburo Tešigavara, Bendžamins Milpjē, Sidi Larbi Čerkaui, Andonis Foniadakis, Emanuels Gats un citiem.

Turpmāko mēnešu laikā festivāla rīkotāji izsludinās arī citus festivāla dalībniekus, tostarp arī Latvijas Nacionālā baleta māksliniekus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu