Lauras Rizoto vecmāmiņa atgriezusies uz dzīvi Latvijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andres Putting

Šā gada Latvijas pārstāves Eirovīzijā Lauras Rizoto vecmāmiņa Doloresa Antinea Rizoto-Cukurs divas dienas pirms savas 84. dzimšanas dienas aprīļa beigās pārvācās no Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro uz savu dzimto pusi – Liepāju.

Sarunā ar žurnālu «Ieva» viņa pastāstīja, ka līdzi ņēmusi četrus koferus un savu iepriekšējo dzīvokli plāno pārdot: «Izlēmu pirms diviem mēnešiem. Kopš aizbraucu no Latvijas, vienmēr sapņoju atgriezties. Bet man ir deviņi mazbērni, un ikreiz, kad domāju pārcelties uz Latviju, sapratu: es viņus nemūžam neatstāšu! Bet tagad mazbērni ir izkaisīti pa pasauli. Mans dēls un meita daudz ceļo. Sāku domāt: ja palikšu tur viena - ko es darīšu? [..] Es mīlu Latviju. Te esmu savā zemē. Esmu 72 gadus dzīvojusi Brazīlijā, Brazīlija ir mani kā mīļa māte uzņēmusi. Te es neko sava tēva lietā neesmu panākusi. Bet nu esmu atpakaļ. Te es palikšu, cik Dievs būs lēmis.»

Kā zināms, Doloresa ir latviešu aviatora izgudrotāja, lidotāja un lidmašīnu konstruktora, žurnālista Herberta Cukura meita.

Jau ziņots, ka brazīliete ar latviešu saknēm Laura Rizoto uzstāsies Eirovīzijas otrajā pusfinālā 10. maijā ar 14. kārtas numuru un viņai būs jākonkurē ar Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melnkalnes, Slovēnijas un Ukrainas pārstāvjiem.

Pirmajā pusfinālā 8. maijā sīvā cīņā iespēju uzstāties finālā 12. maijā izcīnīja Lietuvas, Igaunijas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas un Īrijas pārstāvji.

Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas šogad norisināsies jau 63. reizi, Portugālē notiks pirmo reizi, pateicoties Salvadora Sobrala uzvarai pērn ar dziesmu «Amar pelos dois».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu