TVNET no Portugāles. Raiens O’Šaugnesi: Mīlas dziesmām nav seksuālās orientācijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Ogle

Saviļņojuma pilns mirklis vakarnakt bija Īrijas pārstāvim Raienam O’Šaugnesi, jo viņam beidzot izdevās pārvarēt Eirovīzijas pusfinālu un uzrunāt Eiropu ar geju mīlas balādi. Naktī notiekošajā preses konferencē viņš neslēpa aizkustinājuma asaras un skaidroja, ka viņa dziesmas mērķis ir uzrunāt pasauli, ka mīlestība pasauli padara skaistāku neatkarīgi no seksuālās orientācijas.

Valda uzskats, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss ir domāts mājsaimniecēm un gejiem. Un tieši geju auditoriju visvairāk uzrunāja Īrijas pārstāvis Raiens O’Šaugnesi. Mūziķim šis ir jau trešais mēģinājums pārstāvēt Īriju Eirovīzijā, un beidzot viņam izdevās tikt konkursa finālā. Dziesmu var uzskatīt par tipisku balādi, kas ilgi nepaliek atmiņā. Savukārt dziesmas vēstījums jau vairākus mēnešus aktīvi tiek apspriests dažādos forumos un LGBTI kopienā. Jau dziesmas promo video dominēja romantiskas attiecības starp diviem vīriešiem.

Kā varēja redzēt vakar pusfinālā, mūziķa dziesmu uz skatuves nodemonstrēja divi «break dance» dejotāji, turpinot jau klipā redzamo romantikas tēmu starp diviem vīriešiem.

Pēc pusfināla notiekošajā preses konferencē Raienam nācās galvenokārt atbildēt uz jautājumiem, kas saistīti ar seksuālo orientāciju un geju tiesībām. Tiesa, pats mūziķis uzstāja, ka dziesmas mērķis ir runāt par mīlestību kā tādu un šī nebūt nav tikai geju mīlas balāde. «Es priecājos, ka Īrijā ciena demokrātiskas vērtības un homoseksuālas attiecības ir leģitīmas. Man bija svarīgi ar šo dziesmu Eiropai parādīt, ka mīlestība ir skaista. Mīlestībai nav seksuālas orientācijas. Un arī mīlas dziesmai tādas nav. Nav svarīgi, vai vīrietis mīl sievieti vai vīrieti, vai sieviete mīl sievieti. Daudz svarīgāk, ka cilvēki viens otru mīl un ir kāds, ar kuru būt kopā,» skaidroja dziedātājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu