TVNET no Portugāles: notikusi Krievijas homofobu akcija

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Portugāles galvaspilsētā Lisabonā aizvakar notika Eirovīzijas atklāšanas - «Blue Carpet» pasākums, kuru saviem politiskajiem mērķiem mēģināja izmantot ļaužu grupa no Krievijas, kas acīmredzami bija noskaņota homofobiski. Tiesa, protests notika Lisabonas nomalē un, neskaitot krievu žurnālistus, neviens šo pasākumu pat neievēroja. Jau pāris stundas vēlāk savu politisko nostāju nolēma nodemonstrēt Portugālē mītošie ukraiņi, atklāti parādot savas domas par Krievijas valsts prezidentu.

Krievijas laikrakstā «Komsomoļskaja Pravda» labākajās Krievijas propagandas tradīcijās ir lasāms plašs raksts par vakar pie Eirovīzijas centrālā burziņa it kā notikušu uzvaras gājienu «Бессмертный полk», kas godināja Otrā pasaules kara kareivju piemiņu un protestēja pret lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu kopienu.

Kā novēroja TVNET korespondents Jānis Ogle, kopā ar aktīvistiem gājienā devās arī Krievijas Eirovīzijas pārstāve Jūlija Samoilova.

«Eirovīzija bez gejiem» un «Par tradicionālām ģimenes vērtībām» - šādi saukļi rotāja plakātus.

Tiesa, šo notikumu pamanīja vien krievu žurnālisti. Patiesībā protests nebūt nenotika tuvumā Eirovīzijas norises vietai, bet Lisabonas nomalē, vēsturiskajā atpūtas parkā Alameda, kas ir aptuveni piecu kilometru attālumā no Eirovīzijas pasākumiem. Un gājiena dalībnieku kopskaits varētu būt bijis nevis ap 1200 dalībniekiem, kā ziņoja dažs labs Kremļa kanāls, bet labākā gadījumā 200 aktīvistu. Daži no dalībniekiem bija bruņojušies ar pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas karogiem.

Šāda izrādīšanās deva zaļo gaismu Portugālē dzīvojošiem ukraiņiem sarīkot savu atbildes protestu. Tā kā Portugālē aktīvi darbojas vairākas Ukrainas bankas, tostarp «Privatbank», ukraiņu īpatsvars Lisabonā ir diezgan vērā ņemams. Tērpušies t-kreklos ar necenzētu vēstījumu («Keep Calm and Putin Huilo») par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, niknie ukraiņi sanāca uz nelielu demonstrāciju Lisabonas vēsturiskajā atpūtas parkā.

Ukraiņi
Ukraiņi Foto: no sociālajiem tīkliem

Atgādinām, ka šovakar notiks Eirovīzijas pirmais pusfināls, kurā piedalīsies mūsu kaimiņi igauņi un lietuvieši, bet ceturtdien uz skatuves kāps Latvijas pārstāve Laura Rizoto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu