Skandalozais mākslinieks Brekte ķēries pie tetovēšanas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Galerijā «Bastejs» atklāta Kristiana Brektes jaunākā izstāde, kas vienlaikus ir arī tetovēšanas salons. Mēneša garumā pēc iepriekšēja pieraksta mākslinieks ne vien izrādīs jaunākās gleznas, fotogrāfijas un skulptūras, bet arī dos iespēju ikvienam tikt pie bezmaksas tetovējuma.

Izstādes atklāšanā mākslinieks sarunā ar TVNET stāsta, ka katru savu jauno izstādi veido, meklējot jaunas tehnikas. «Šajā izstādē esmu uzgleznojis darbus ar akrilu, tāpat ir arī zīmējumi uz papīra, kas veidoti ar akrilu, akvareli un tušu. Tad visu lakoju ar industriālo laku,» tā par saviem darbiem izsakās Brekte.

Taču ar mākslinieciskajām izpausmēm šoreiz bijis par maz, tāpēc galerijas telpās izveidots arī tetovēšanas salons. Katru sestdienu pēc iepriekšēja pieraksta mākslinieks tetovēs konkrētā cilvēka asinsgrupu. «Kāpēc tieši šāda izvēle? Kādreiz pasēs pat bija rakstīta asinsgrupa, bet mūsdienās, aptaujājot vairākus cilvēkus, atklāju, ka daudzi nemaz nezina savu asinsgrupu. Tetovējums nebūs taurenītis, sirsniņa vai skeletgalva, bet tiešām noderīga lieta. Ja nu kādam ir amnēzija, slikti ar atmiņu vai notiek kāds nelaimes gadījums, tad šis simbols būs lietderīgs,» tā par savu motivāciju izraudzīties tieši šādu simbolu saka pats tetovēšanas meistars.

Lai arī šobrīd pieteikumu skaits jau pārsniedz 80, vēl dažas vietas esot pieejamas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu