Paraksta vienošanos par Latvijas un Itālijas sadarbības veicināšanu kultūrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kultūras ministrijā (KM) ceturtdien parakstīta Latvijas un Itālijas kultūras, izglītības un zinātniskās sadarbības programma 2018. - 2020. gadam, informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale. Jauno programmu parakstīja KM valsts sekretāra vietniece Inta Pauloviča un Itālijas vēstnieks Latvijā Sebastjāno Fulči.

«Parakstot programmu, puses atzinīgi novērtē abpusējo kultūras pasākumu augsto līmeni un atzīmē abu valstu kultūras sakaru lielo nozīmi. Sadarbības programma paredz, ka abas puses radīs labvēlīgus apstākļus turpmākai sadarbības attīstībai praktiski visās kultūras, mākslas, izglītības un zinātnes jomās. Puses sekmēs dažādu jomu ekspertu un mākslinieku savstarpējas ikgadējas vizītes,» norādīja Pauloviča.

Ar sadarbības programmas palīdzību iecerēts veicināt latviešu un itāliešu mākslinieku un kolektīvu piedalīšanos starptautiskos teātra, kino un mūzikas festivālos, konkursos un tradicionālos pasākumos, kas norisinās abās valstīs. Tāpat ar programmu tiks sekmēta sadarbība vizuālo mākslu, muzeju, literatūras, tulkošanas un grāmatniecības jomā, kā arī plānots veicināts savstarpēju dalību literatūrai un grāmatniecībai veltītos starptautiskos pasākumos.

Foto: publicitātes

Parakstītajā programmā abas valstis apņemas sekmēt tiešu kontaktu nodibināšanu starp mūzikas iestādēm un koncertorganizācijām, kā arī atskaņotājmākslinieku un mūzikas kolektīvu apmaiņu.

Paredzēts veicināt Latvijas un Itālijas sadarbību profesionālās un augstākās izglītības jomā, piedāvājot stipendijas otras valsts studentiem un pētniekiem un atbalstot valodas mācīšanos. Abas valstis pastiprinās tiešu sadarbību starp zinātnes un pētniecības institūcijām, kā arī kopīgu zinātnisko un tehnoloģisko pētījumu veikšanu un ar tiem saistīto publikāciju apmaiņu. Tāpat puses veicinās savstarpēju kosmosa pētniecības, inovāciju un attīstības projektu īstenošanu.

Jaunā programma izstrādāta, pamatojoties uz 1996. gada 23. oktobrī noslēgto Latvijas un Itālijas valdību līgumu par sadarbību kultūrā, zinātnē un tehnoloģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu