Toreiz un tagad. Ēdnīca «Baltija» Rīgā, Melnsila ielā 22

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija «Zudusī Latvija»

Turpinām iesākto rakstu sēriju, kurā atskatāmies vēsturē - kā Rīga (nākotnē noteikti arī citas Latvijas pilsētas) izskatījās pirms 50, 70, 100 gadiem. Šoreiz no centra dodamies uz Āgenskalnu un padomju Latvijas 60. gadiem.

Melnsila ielā 22 Latvijas PRS laikā atradās tam laikam arhitektoniski progresīva ēdnīca «Baltija». Ja salīdzinām ar Staļina laika monumentālo arhitektūru, tad 60. gados gaisā virmoja kosmosa iekarošana, ekonomikas attīstība, būtībā - zinātniski tehniskais progress, kas arī noteica ēku vaibstus.

Šo divstāvu celtni projektēja arhitekts Māris Gundars, bet par sienas gleznojumiem telpās bija atbildīgs Aleksandrs Stankevičs.

Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija «Zudusī Latvija»

Mūsdienās šī celtne pārbūvēta (līdzīgi kā cits padomju modernisma piemineklis - Centrālā stacija), tā tikusi pie terases. Arī 2018. gadā tur var ieturēt maltīti, taču tradicionālā ēdnīcas piedāvājuma vietā jāizvēlas pica.

Jāņa Škapara kolāža
Jāņa Škapara kolāža Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija «Zudusī Latvija»

Fotokolāžu autors - Jānis Škapars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu