«Zig Zag» mūziķa Tropa grupas biedri izsaka minējumus par viņa pašnāvības iemeslu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edmunds Trops (otrais no kreisās) FOTO: no grupas arhīva

8. martā 50 gadu vecumā Vācijā pašnāvībā dzīvi beidza rokgrupas «Zig Zag» oriģinālā sastāva basģitārists un ilggadējais «Radio SWH» inženieris Edmunds Trops.

«Pēdējos astoņus gadus Edmunds dzīvoja Vācijā. Pieļauju, ka jutās gaužām vientuļi. Neviena slimība nav tik traka kā tas, ja tu paliec viens. Iespējams, viņš to neizturēja,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja viņa kādreizējais grupas biedrs Gvido Linga.

Savukārt grupas «Zig Zag» bundzinieks Uldis Timoško izdevumam atklāja, ka abi pēdējo reizi bija tikušies februārī uz 15 minūtēm: «Gribēju uztaisīt kafiju, taču viņš teica, ka steidzoties uz Vāciju. Redzēju, ka viņš ir satraukts. Viņš atklāja, ka aizgājis no darba, jo jutis, ka tiek izmantots. Edmunds strādāja firmā, kas palīdzēja pārvadāt cilvēkus ar kustības traucējumiem. Neesot gribējuši viņam maksāt par virsstundām. Teica, ka pirmo bezdarbnieka pabalstu dabūšot tikai maijā... Tobrīd man nepieleca, taču tagad iedomājos - varbūt viņam vajadzēja naudu? Ja viņš būtu ieminējies, tā tiktu sarūpēta. Varbūt tagad viss būtu kārtībā...»

Žurnāls vēsta, ka Trops sāka slīgt depresijā, kad izšķīrās no sievas – pēc attiecību izbeigšanas viņš pametis darbu «SWH» un norobežojies no apkārtējiem.

Kā zināms, grupa «Zig Zag» tika izveidota 1985. gadā ar sākotnējo nosaukumu «Ārprāc», bet 1987. gadā grupas nosaukums tika nomainīts uz «Zig Zag».

Edmunds Trops grupā «Zig Zag» muzicēja no 1985. līdz 1990. gadam.

Līdz šim grupai izdoti pieci albumi - 1994. gadā «Visas lietas», 1996. gadā «Citrons zog», 2012. gadā «Gadu laiki», 2013. gadā «Signe melo» un 2016. gadā «Ēzelītis Iā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu