Rīgā ar koncertiem un pasākumiem pieminēs komunistiskā genocīda upurus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pieminot 1949. gada deportāciju un komunistiskā genocīda upurus, 25. martā Rīgā notiks vairāki koncerti un pasākumi, informē Rīgas domes pārstāve Indra Vilde. Pasākumi 25. martā sāksies plkst.10 ar piemiņas brīdi pie Šķirotavas stacijas. Plkst.12.30 tiek plānots gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, kur plkst.13 notiks svinīgā godasardzes maiņa un ziedu nolikšanas ceremonija.

Pēcpusdienā, plkst.15, Latvijas Kara muzejā, koncertā «Tēvu zeme dārgā» dziedās Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» vīru koris «Tēvzeme», Latvijas Universitātes sieviešu koris «Minjona», Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas zēnu koris un solists Jurģis Marcinkevičs. Pasākumu vadīs Zigfrīds Muktupāvels.

Plkst.16 Mazajā ģildē notiks piemiņas koncerts «Tici, Tava zeme paliks…», kurā piedalīsies jauktais koris «Sonore».

Savukārt plkst.19 ikviens interesents varēs piedalīties koncertā «Apokaliptiskā simfonija» Rīgas Domā. Tajā muzicēs orķestris «Rīga», Iveta Romancāne, Inese Romancāne, Agnese Urka, Ilze Bērziņa un diriģents Valdis Butāns.

Ieeja koncertos ir bez maksas, bet koncertā, kas notiks Rīgas Domā ieeja ir ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami Rīgas Doma kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu