Konkursā «Zelta ābele 2017» gada mākslinieka balvu saņem Aleksejs Muraško

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Grāmatu mākslas konkursā «Zelta ābele 2017» par gada mākslinieku atzīts Aleksejs Muraško, bet balva par mūža ieguldījumu piešķirta grāmatizdevējam Jānim Elksnim.

Par labāko dzejas grāmatu atzīta vairāku autoru kolektīva darbs «12 dzejnieki no Krievijas», bet labākās prozas tituls piešķirts Imanta Ziedoņa dienasgrāmatai «No patikšanas uz patikšanu».

Bērnu grāmatu kategorijā par pagājušā gada labāko darbu atzīts Ineses Zanderes «Zirgā», bet balva kategorijā «Zinātniskā literatūra» piešķirta pēc Andreasa Knopkena darba veidotajai grāmatai «Vēstules romiešiem skaidrojums, ko Andreass Knopkens ir pierakstījis livoniešiem Rīgā, kur viņš ir draudzes gans».

Balvu kategorijā «Mācību literatūras» saņēma Jāņa Brikmaņa «Mazākie klasē».

Kategorijā «Uzziņu literatūra» balva piešķirta Lilijai Leimanei par grāmatu «Rokraksti Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā».

Savukārt par labāko mākslas izdevumu kategorijā triumfēja Valentīnas Opolā sastādītā Džovanni Batistas grāmata «Piranēzi. Romas antikvitātes».

Žūrijas speciālais diploms «Mežābols» piešķirts Eināram Pelšam, Valteram Dakšam un Marijai Luīzei Meļķei par grāmatas «Condom» māksliniecisko izveidi. Tāpat žūrijas diplomu saņēma izdevējs «Popper Publishing» par grāmatas «Virs zemes» netradicionālo dizaina izveidi. Portāla «Delfi» balsojumā uzvarēja Kristīnes Čakstiņas un Riharda Pētersona «Piemiņas vietu ceļvedis pa Rīgu un Rīgas apkārtni».

Šogad grāmatas vērtēja ekspertu komisija, kuras sastāvā darbojās Kristiāna Ābele, Ieva Bečere, Ineta Berkmane, Zane Ernštreite, Gundega Muzikante, Anta Pence un Uldis Sosnovskis.

Konkursa «Zelta ābele» pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatu izdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi, kā arī attīstīt lasītāju izpratni par grāmatu mākslu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu