Teātra festivāls «Eju meklēt!» aicina bērnus un jauniešus uz izrādēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau otro gadu no 15. līdz 18. martam norisināsies Starptautiskais bērnu un jauniešu profesionālā teātra festivāls «Eju meklēt!», kas piedāvā tēlainu un daudzveidīgu pasaules atspoguļojumu. Programmā iekļautas 19 dažādu žanru teātra izrādes no 5 Baltijas – Skandināvijas valstīm, tai skaitā 2 eksperimentālas orģināldramaturģijas izrādes par jauniešiem aktuālām tēmām, kas tapušas profesionāļu un jauniešu sadarbībā.

Šogad festivālā pieteiktas četras viesizrādes no Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Igaunijas. 16. martā VEF kultūras pilī būs skatāma zviedru horeogrāfes Ingrid Olterman filozofiskā dejas izrāde «Patvēruma koki», kas paredzēta bērniem no 3 līdz 6 gadu vecumam.

«Patvēruma koki»
«Patvēruma koki» Foto: Publicitātes

17. un 18. martā Pārdaugavas spēļlaukumā bērni no 1 līdz 5 gadu vecumam tiek aicināti spēlēties interaktīvā vides izrādē «Spēļlaukums» (izrāžu norises vieta tiks precizēta un publicēta mājaslapā). Režisores Annasara Yderstedt vadībā bērni meklēs atbildes uz tādiem jautājumiem: kas ir spēle, un - kāpēc bērni spēlējas, un vai pieaugušie arī to dara? Izrādē ieeja bezmaksas.

Savukārt 17. martā kultūras telpā «3 māsas» ar neverbālu objektu izrādi mazos skatītāju priecēs Igaunijas ceļojošā teātra «Miksteater» un režisora Kaino Rannik izrāde «Sols», kurā galvenais varonis, bezpajumtnieks, Ziemassvētku vakarā izdzīvo notikumus, kas maina viņa dzīvi. Izrāde dod atbildes par to, kas tu esi laikā un telpā.

«Sols»
«Sols» Foto: publicitātes

18. martā pulksten 16.00 un 19.00 VEF kultūras pilī ar komēdijas žanra izrādi «Saldējuma klauns» skatītājus aicina «Paolo Nani komēdijas teātra» aktieris Paolo Nani no Dānijas. Izrāde ir kāda saldējuma pārdevēja muzikāls piedzīvojums, kas aicinās gan smieties gan padomāt ģimenes ar bērniem no 4 gadu vecuma. Paolo Nani ar šo izrādi ir viesojies Brazīlijā, Japānā, Turcijā, Itālijā un citviet. Papildus 16. martā teātra profesionāļiem būs iespēja apmeklēt Paolo Nani vadītās meistarklases.

Festivālā «Eju meklēt!» būs skatāmas arī Latvijas Leļļu teātra izrādes «Pelnrušķīte», «Izmeklēšanu vada Rauši» un «Zelta zirgs», Liepājas Leļļu teātra izrāde «Teika par Vilciņu», Rēzeknes teātra «Joriks» izrāde «Drebošā telts», Valmieras drāmas teātra izrāde «Staburaga bērni», «Teātra TT» veidotā izrāde «Icikēriks», Zīmējuma teātra izrāde «Mīlība», Edgara Lipora monoizrāde «Karavīrs», Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas kursa studentu veidotā izrāde «Kaste notiek», kā arī izrādes «Gājiens vienalga pašam» un «Eksperiments ar apskāvienu».

Festivāla programma piedāvās arī 3 pirmizrādes: Kultūras telpā «3 māsas» muzikālu, interaktīvu izrādi – modes šovu ar pantomīmas un klaunādes elementiem «Viņš ir pliks!», bet pārējās divas tiks radītas kopā ar jauniešu teātriem no Rīgas un Aizputes, par ko informēsim atsevišķi.

Plašāka programma pieejama festivāla mājaslapā «ejumeklet.lv» un norises vietās: VEF Kultūras pilī, Latvijas Leļļu teātrī, kultūras telpā «3 Māsas», Latvijas Kultūras akadēmijas «Zirgu pastā», Rīgas Teikas vidusskolā, Gētes institūtā.

Biļetes uz izrādēm visās «Biļešu paradīze» kasēs no 20. janvāra, cenas sākot no 5 eur, gaidāmi arī vairāki bezmaksas pasākumi. «Eju meklēt!» ir starptautisks skatuves mākslas festivāls, ko organizē Starptautiskā profesionālo bērnu un jauniešu teātru asociācijas ASSITEJ Latvijas centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu