Jelgavas Ledus skulptūru festivālā triumfē Latvijas, Krievijas un Lietuvas pārstāvji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Billija Loca

Jelgavā notiekošajā starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā triumfējuši Latvijas, Krievijas un Lietuvas pārstāvji, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes «Kultūra» Sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Biļecka.

Šogad ledus mākslas darbus par tēmu «Sapņi» veidoja 33 profesionāli tēlnieki no desmit valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Īrijas, Portugāles, Norvēģijas, Nīderlandes, Ukrainas, Bulgārijas un Ķīnas.

Kategorijā «Individuālā skulptūra» pirmo vietu ieguva Latvijas pārstāves Zīles Ozoliņas-Šneideres veidotais darbs «Izlaid savus sapņus». Otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi Lietuvas un Krievijas pārstāvji.

«Komandas skulptūras» kategorijā pirmo vietu ieguva Ozoliņas-Šneideres un Krievijas pārstāvja Romāna Petrova veidotais darbs «Noķert sapni». Otrās un trešās vietas laurus plūca Latvijas un Krievijas pārstāvji, kā arī Īrijas un Portugāles mākslinieki.

Žūrijas veicināšanas balvu par skulptūru «Atver savu sirdi» ieguva Norvēģijas māksliniece Elizabete Kristensena, Bulgārijas pārstāvis Ruslans Korovkovs par darbu «Mūsdienu laiks» un Portugāles mākslinieks Pedro Mira par skulptūru «Prāta mežģis».

Žūrijas simpātiju balvu ieguva Krievijas un Lietuvas pārstāvji.

Jelgavas viesi aicināti visu nedēļas nogali apskatīt kopumā 65 ledus objektus, baudīt festivāla atmosfēru un plašo atpūtas un izklaides programmu. Festivālā laikā koncertēs dažādi mūziķi, darbosies ledus slidkalniņi, ledus labirints, ledus darbnīca. Tāpat uz festivāla galvenās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļi, kurus varēs vērot arī tiešsaistē LMT Straumē.

Festivālu organizē Jelgavas pilsēta ar «SEB banka» un AS «Ramirent» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu