Selecka simtgades filma «Turpinājums» pirmizrādi piedzīvos martā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā 22. martā pirmizrādi piedzīvos Ivara Selecka dokumentālā filma «Turpinājums», kas iekļauta Nacionālā kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei», informē studijas «Mistrus Media» pārstāvji.

Filma, kuras uzņemšana tika sākta 2015. gadā, stāsta par pieciem bērniem Latvijas novados, kuri sākuši savas skolas gaitas. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki iebraukuši Latvijā pēc 1940. gada, bet Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki. Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā.

«Turpinājums» ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu.

Filmas radošajā komandā ir arī operators Valdis Celmiņš, producenti Antra Gaile un Gints Grūbe, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Ernests Ansons, montāžas režisore Andra Dorša, montāžas un scenārija konsultante Krista Burāne, varoņu izpēti veica Dace Dzenovska un Antra Gaile. Šī ir jau otrā Selecka filma, kas top studijā «Mistrus Media».

«Visu ko savā dzīvē esmu filmējis, bet filmu par bērniem uzņemu pirmoreiz. Paies laiks, bērni paaugsies, un pasaule būs tāda, kādu veidos un apdzīvos viņi. Taču kaut kāda daļa no šīs nākotnes bērnos mājo jau tagad. Mēģinot vērīgi ielūkoties, kas notiek bērnu prātos, mēs varam censties saskatīt paši savu nākotni, savu turpinājumu,» filmu aprakstīja kinorežisors Seleckis.

Režisors un operators Ivars Seleckis
Režisors un operators Ivars Seleckis Foto: Edijs Pālens / LETA

Jau vēstīts, ka NKC programmu «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» 17. augustā atklāja ar filmu «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru». Programmā kopumā iekļautas 16 pilnmetrāžas filmas - sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas. Līdz šim pirmizrādi piedzīvojušas filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru», dokumentālā filma «Ievainotais jātnieks» un «Astoņas zvaigznes». Pārējo 13 filmu izrādīšana uz kino ekrāniem plānota visa 2018. gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu