Leļļu teātris līdz 2021. gadam valstij nemaksās dividendes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas Leļļu teātris līdz 2021. gadam valstij nemaksās peļņas daļu dividendēs, tai vietā novirzot to teātra attīstībā, lēma valdība.

Leļļu teātra peļņa 2017. gadā bija 2300 eiro. Šogad teātra peļņa tiek plānota 1458 eiro apmērā, bet 2018. gadā - 2250 eiro apmērā. Savukārt līdz 2021. gadam teātris plāno palielināt gadā gūtās peļņas apjomu līdz aptuveni 8060 eiro.

Kultūras ministrija (KM) skaidro, ka Leļļu teātris prognozējamo dividendēs izmaksājamo peļņas daļu izmantos tā tehniskās un tehnoloģiskās darbības pilnveidošanai. Līdz 2021. gadam teātris plāno iegādāties gaismošanas aprīkojumu - skatuves gaismu vadības pulti, prožektorus, lēcas u.c. Tāpat teātra vadība plāno iegādāties jaunas tīkla komunikācijas iekārtas. Šī aprīkojuma iegāde ir daļa no teātra attīstības stratēģijas 2018. - 2019. gadam.

KM pārraudzībā ir 14 kapitālsabiedrības - kultūras institūcijas, kurām deleģēti valsts pārvaldes uzdevumi kultūras jomā. Šīs institūcijas ir Latvijas Nacionālā opera un balets, «Latvijas Koncerti», Daugavpils teātris, Dailes teātris, Leļļu teātris, Latvijas Nacionālais teātris, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Valmieras drāmas teātris, Jaunais Rīgas teātris, Rīgas cirks, Liepājas simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un kamerorķestris «Kremerata Baltica».

Saskaņā ar Kultūras institūciju likumu, šo kapitālsabiedrību darbības primārais mērķis ir nevis peļņas gūšana, bet gan deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu veikšana, tādēļ to ikgadējo prognozējamo dividendēs izmaksājamo peļņas daļu nepieciešams novirzīt mērķiem, kas tiek minēti kapitālsabiedrību attīstības prioritātēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu