Tiešraide: JVLMA un LMT gada balvas pasniegšanas ceremonija un svētku koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lmt

TVNET sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šovakar, 11. novembrī, no plkst. 18 tiešraidē vērot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Latvijas Mobilā Telefona (LMT) Gada balvas 2017 pasniegšanas ceremoniju un JVLMA dzimšanas dienas svētku koncertu.

11. janvārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija atzīmē savu 99. gadadienu. Par godu tam akadēmijas Lielajā zālē tiek rīkots svētku koncerts un iepriekšējā gada labāko studentu un labākā pedagoga cildināšana.

Ar LMT atbalstu arī šogad par izciliem sasniegumiem mūzikā un radošu aktivitāti JVLMA nozīmīgāko apbalvojumu - Gada balvu jaunajam mūziķim – saņems divi JVLMA jaunie talanti. Šogad tie ir maģistranti: kordiriģents Jurģis Cābulis un stīdzinieks, altists Pēteris Trasuns. Savukārt ar JVLMA un LMT Gada balvu mācībspēkam 2017 tiks godināts ilggadējs JVLMA operstudijas «Figaro» vadītājs, profesors Viesturs Gailis.

JVLMA dzimšanas dienas koncerta programmā būs dzirdami Jāzepa Vītola, Jēkaba Jančevska un Uģa Prauliņa kora darbi, fragmenti no Bedržiha Smetanas un Jāņa Kalniņa operām un Džordža Gēršvina mūzikla, kā arī Jāņa Ivanova «Poema capriccioso altam» ar orķestri un Antonīna Dvoržāka «Slāvu deja» orķestrim. Muzicēs gan visi Gada balvas laureāti, gan arī solisti - soprāns Laura Teivāne, bass Krišjānis Norvelis, baritons Kalvis Kalniņš, pianists Ventis Zilberts, JVLMA simfoniskais orķestris un jauktais koris, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, diriģenti Jānis Baltiņš, Artūrs Gailis, Andris Vecumnieks.

Tiešraide no JVLMA un LMT Gada balvas 2017 pasniegšanas ceremonijas un svētku koncerta skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Tiešraides skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #LMTstraume.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu