Purvīša balvai nominēts mākslinieks Dainis Pundurs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Dainis Pundurs

Purvīša balvas ekspertu darba grupa 2017. gada pēdējā ceturksnī balvai nominējusi Daini Punduru par izstādi «Porcelāns un apzinātie sapņi» galerijā «Daugava», informē balvas rīkotāju pārstāve Dagne Dāboliņa.

Nominācijas pamatojumā minēts, ka mākslinieks porcelānu meistarīgi pārveidojis skulptūrās, kas ne tikai reāli rotē, bet arī statiskā veidā hipnotizē ar spraišļoto uzbūvi un maģisko ritmu. «Moduļu sistēmas atkārtojums gaisīgajos puzuros atgādina par kosmisko sakārtotību, kur cilvēka radīta nejaušība (skatītāja leņķis) paver bezgalīgas vērošanas iespējas, katru reizi piedāvājot jaunu telpas pieredzi un brīvu vietu kontemplācijai,» skaidroja balvas ekspertu darba grupas locekle, Mūkusalas Mākslas salona vadītāja Sniedze Kāle

Balvas ekspertu darba grupa laika posmā no 2017. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim izvērtēja kopskaitā izvērtēja deviņus mākslas notikumus.

Pundura izstāde galerijā «Daugava» tika atklāta pagājušā gada 6.decembrī, un to iespējams aplūkot vēl līdz šī gada 27. janvārim.

Sesto Purvīša balvu plānots pasniegt 2019. gada aprīlī. Līdz šim tai nominēti mākslinieki Paula Liepa, Evelīna Vida, Andrē Vida, Ieva Epnere, Jānis Avotiņš, Guntars Sietiņš, Helēna Heinrihsone, Rasas un Raitis Šmiti, Atis Jākobsons un Anna Ķirse.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu