«Menuets» pirmo reizi sniegs koncertu Valkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. decembrī plkst. 19 Valkas pilsētas kultūras namā pirmo reizi savas ilgās pastāvēšanas laikā koncertu šajā pierobežas pilsētā sniegs Latvijas roka leģenda - grupa «Menuets», informē koncerta rīkotāji.

Vēl nesen kāda divdesmitgadīga būtne atzinās: ja turpmākā dzīve būtu jāpavada uz vientuļas salas, viņa līdzi ņemtu sava mīļotā smaidu, Čaka dzejoļu krājumu «Sirds uz trotuāra» un «Menueta» dziesmas. Jā gan, teju 50 gadu laikā izaugušas vairākas paaudzes, kas viņos ir iemīlējušās. Jo «Menuets» dzīvo ārpus jēdzieniem «stilīgi» vai «vecmodīgi». Kaut gadi gājuši un liktenis nav saudzējis, savā dziļākajā būtībā «Menuets» ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4. vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu «Menuets».

Par viņu iedvesmas avotu var uzskatīt Bītlus. Par paroli – Imantu Kalniņu. Viņa sacerētā «Dziesma, ar ko tu sāksies» uz mūžīgiem laikiem kļuvusi par «Menueta» neoficiālo himnu, ko ierasts klausīties un kopā dziedāt, kājās stāvot.

«Par viņu gadiem labāk nerunāsim. Tas ir tāpat, kā uz skatuves redzēt dzīvus «Rolling Stones»,» tā Viktors Kalniņš.

Koncertprogrammā skanēs visu laiku skaistākās un populārākās «Menueta» dziesmas - «Viņi dejoja vienu vasaru», «Alvas zaldātiņi», «Dzeguzes balss» un citas. Tāpat koncertā skanēs grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

Grupā «Menuets» šobrīd muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Juris Kulakovs, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu