UNESCO: Pieaudzis uzbrukumu skaits māksliniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītā gada laikā ievērojami pieaudzis uzbrukumu skaits māksliniekiem, rakstniekiem un citiem radošo profesiju pārstāvjiem, ceturtdien paziņojusi ANO kultūras mantojuma aizsardzības organizācijas UNESCO Vācijas nodaļa.

Pagājušā gada laikā uzbrukts 430 māksliniekiem, kas ir par 26% vairāk nekā iepriekšējā gadā, atsaucoties uz UNESCO 2018. gada ziņojumu, norādīja Vācijas nodaļas preses pārstāve.

2014. gadā tika ziņots tikai par 90 uzbrukumiem māksliniekiem.

Vācijas nodaļas preses pārstāve norādīja, ka datos iekļauti ne tikai fiziski uzbrukumi, bet arī personiski uzbrukumi internetā.

Spriežot pēc UNESCO ziņojuma, visbiežāk tiek uzbrukts mūziķiem, lai gan uzbrukumus piedzīvojuši arī daudzi rakstnieki. Āzijas un Klusā okeāna reģionā pagājušajā gadā reģistrēti 80 šādi incidenti, Tuvajos Austrumos un Āfrikā 51 gadījums, bet Eiropā - 47.

Pašreiz ir vairākas iniciatīvas, kuru mērķis ir aizsargāt māksliniecisko brīvību, tostarp mainīti likumi vairākās valstīs un izveidoti ārkārtas palīdzības fondi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu