Sabiedrībā pazīstami ļaudis pulcējas, lai apspriestu savus brokastošanas paradumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. decembrī «Lido» restorānā «Ķirsons māja» uz brokastīm pulcējās fitnesa sportisti, televīzijas personības un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai popularizētu veselīgu dzīvesveidu, kura neatņemama sastāvdaļa ir pilnvērtīgas brokastis.

Armanda Simsona vadībā «Lido» un «Balticovo» brokastīs ar savām iemīļotajām receptēm un brokastošanas paradumiem kopā ar Paulu Freimani, Pēteri Rumpi, Gintu un Jutu Valdmaņiem dalījās arī fitnesa sportisti Toms Zaķevics un Anita Pužule. Par veselīgu brokastu nozīmi sportiskā režīma ievērošanā stāstīja arī pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš, kurš pasākumu apmeklēja kopā ar sievu Elīnu un bērniem. Savukārt par to, ko brokastīs izvēlas cilvēki, kuriem sports ir hobijs, runāja mūziķis un TV raidījumu vadītājs Ansis Klintsons, modes dizainere Indra Salceviča un māksliniece un interjera dizainere Evija Ķirsone.

Taujāti par to, ko brokastīs baudīt izvēlas viens no izskatīgākajiem un neapšaubāmi sportiskākajiem pāriem Latvijā - Paula Freimane un Pēteris Rumpis, fitnesa sportisti norādīja, ka viņu ikdiena bez pilnvērtīgām brokastīm nav iedomājama. Abi ļoti nopietni ievēro sportisko režīmu, seko līdzi katra apēstā produkta uzturvērtībai un tikai sestdienās, kas ir tā saucamā «cheat day» jeb mielošanās diena, atļaujas ēst visu to, ko vēlas. Pēteris stāsta: «Treniņu dienās mūsu tipiskās brokastis sastāv no 100 gramiem auzu pārslu, kausiņa proteīna vai arī ap 100 gramiem laša. Protams, lai būtu interesantāk un garšīgāk, ar produktiem mēdzam variēt, piemēram, uzcept brokastīs auzu cepumus. Toties sestdienās parasti izvēlamies gatavot omletes picu, kas sastāv no 8 olām un 2 olu dzeltenumiem, kā arī saujiņas Indijas riekstu.»

Savukārt fitnesa treneris un veselīga dzīvesveida entuziasts Gints Valdmanis atklāj: «Es pievēršu ārkārtīgi lielu uzmanību tam, ko ēdu un kad ēdu, – piemēram, man ir ēšanas «logs», kas ilgst 8 stundas vai mazāk, bet pārējo diennakts laiku cenšos neēst. Turklāt tas sākas ne agrāk kā 4 stundas pēc pamošanās un beidzas, vēlākais, 4 stundas līdz gulētiešanai. Lai gan šāds ēšanas režīms nav piemērots visiem, ir daži veselīga uztura pamatprincipi, kurus noteikti varu ieteikt ikvienam, kas vēlas ēst veselīgāk. Piemēram, uzturā vajadzētu uzņemt dabīgu ēdienu iespējami daudzās krāsās - tas nodrošina gan ēdiena, gan uzņemto vitamīnu daudzveidību. Tāpat arī ēdienkartē priekšroku dodu visam, kas nācis no dabas – dārzeņiem, riekstiem, sēklām un pupām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu