Lesiņa filma «Vectēva tēvs» gūst panākumus Turcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Kultūras akadēmijas absolventa Kārļa Lesiņa dokumentālā filma «Vectēva tēvs» (2016) atzīta par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu Turcijas festivālā «International Bosphorus Film Festival», informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Viņa skaidroja, ka šajā kategorijā no 1500 iesniegtajām filmām tika atlasītas astoņas, kas pretendēja uz galveno balvu. «Vectēva tēvs» šo titulu saņēma festivāla apbalvošanas ceremonijā.

«Vectēva tēvs» pirmizrādi piedzīvoja 2016.gada novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» un Latvijas Televīzijā kā viena no konkursa «Latvijas kods. Latvija šodien» finālistēm. Vēlāk filma piedalījās Čehijas festivālā «Jihlava International Documentary Film Festival» un iekļuva īsmetrāžas dokumentālo filmu konkursā «Silver Eye Award».

Tāpat filma šogad izcīnīja Lielā Kristapa balvu kā labākā debijas filma. Ārpus Latvijas «Vectēva tēvu» drīzumā rādīs Irānas festivālā «Cinema Verite».

Foto: Publicitātes

Filma stāsta par režisoru Lesiņu, kurš kopā ar vectēvu Andri dodas ceļā uz Krievijas tālajiem ziemeļiem. Apņēmības pilni abi ir gatavi pārvarēt 1800 kilometru braucienu oranžajā žigulī, lai vectēvs atrastu sava izsūtītā tēva kapa vietu. Andris ir skeptisks pret mazdēla cēlo mērķi, jo tas, kas sagaidīs abus galamērķī, nav prognozējams. Pēc vectēva domām, tiekot līdz galamērķim, abi neko neatradīs un tādā pašā neziņā par pagātnes notikumiem dosies atpakaļ uz Latviju. Tomēr Kārlis ir pozitīvi noskaņots un brauciena laikā cer ne tikai atrast atbildes uz daudzajiem neatbildētajiem jautājumiem, bet arī satuvināties ar vectēvu, kurš viņam bijis vecāku vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu