Linda Mūrniece: Tomēr tā gruzdošā aizvainojuma un dusmu sajūta…

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Leiniša

Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kura nesen paziņoja par izstāšanos no partijas «Vienotība», sociālajā tīklā «Facebook» pārsteidza draugus un sekotājus, publiskojot ļoti atklātu ierakstu, kurā pauž savas pārdomas par ikdienu un dzīvi pēc šķiršanās.

««TEVI IR SĀPINĀJUŠI? Jūties nedaudz nodots un ļoti vīlies? Iedzer siltu tēju, pasēdi karstā vannā un viss pāries».

Tā tas tiešām nenotiek. Nepalīdz ne silta tēja, ne vanna, pat ne auksts šampanietis. Tu esi viens ar savu gruzdošo sajūtu un cīnies ar to, jo patiesībā gribi no tās atbrīvoties. Kā iemest seifa atslēgu upē – iemeti un viss – saturs vairs nav pieejams. Arī tā nenotiek… Diemžēl. Vienas receptes nav. [..]

Patiesi – cik ilgi viena pieaugusi sieviete var plosīties un žēlot sevi, tā vietā, lai mīlētu sevi un dzīvi? Apsēžos, salieku visu «pa plauktiņiem», izmetu laukā nevajadzīgo, tai skaitā lietas, kas sāpina (vienalga, cik vērtīgas). Apsveru, kurus cilvēkus sen neesmu satikusi, salīgstu mieru ar tiem, kurus savas muļķības dēļ esmu gandrīz pazaudējusi. Sarakstu uz lapas darāmos darbus, atceros, ka vadu uzņēmumu un no mana garastāvokļa ikdienā atkarīgi vismaz 40 citi cilvēki. Saplānoju dienas un vakarus.

Matus jau «plosīšanās» laikā esmu nokrāsojusi, atliek vien citas pārmaiņas, piemēram, spilgtas zeķubikses. Daru sīkus labus darbiņus, jo gribas sajūtu būt vajadzīgai. Nododu asinis donoru autobusā, aizsūtu nevajadzīgās mantas uz patversmi, samīļoju bērnus un kaķi, bezpajumtniekam atdodu savu pusapēsto picas šķēli, izmaksāju jokainam tantukam alu.

Nopērku jaunu kafijas termosu ar magonēm, lai vēlāk tur ielietu kafiju un savās spilgtajās zeķubiksēs cēli soļotu par Tērbatas ielu, mīlīgi uzsmaidot pretimnācējiem. Nomainu mūziku.

Apņemos būt laimīga. No šodienas. Neatlikt to uz vēlāku laiku un vēl nedaudz paplosīties. Lai gan nebija nemaz tik slikta tā paplosīšanās – daudz ko uzzināju par sevi un apkārtējiem. Tomēr tā gruzdošā aizvainojuma un dusmu sajūta….

Un – kā tur bija ar tiem tiltiem? Nevajag sadedzināt? Vajag gan! Omārs Haijams ir teicis «nebaidies pazaudēt tos, kuri nebaidās pazaudēt tevi. Jo spožāk degs tilti aiz muguras, jo gaišāks ceļš nākotnē».

Kā jau ziņots, Linda un viņas vīrs Hosams Abu Meri par laulības šķiršanu ar sociālo tīklu palīdzību paziņoja 10. jūnijā.

Pāris salaulājās 2012. gada maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu