«Zīmējumu teātris» sezonu iesāk ar izrādi «Muzikālā darbnīca»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Savu 10. sezonu «Zīmējumu teātris» sāk ar improvizācijas izrādi visai ģimenei «Muzikālā darbnīca». Katra izrāde ir unikāla, jo gan varoņi, gan notikumi rodas izrādes laikā un skatītājiem ir brīnumaina iespēja baudīt, kā uz skatuves top paša radīta izrāde. Iestudējums, kas pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada augustā vasaras festivālā «LNSO vasarnīca», būs skatāms pirmdien, 20. novembrī, pulksten 15 kinoteātrī «K.Suns».

Izrāde tiek balstīta uz improvizācijas metodēm, notiekot vairāku mākslas veidu sintēzei. Teicējs no skatītājiem uzzina izrādes varoni, tas var būt gan cilvēks, gan dzīvnieks, gan lieta, un turpinājumā noskaidro dažnedažādus notikumus varoņa gaitās. Notikumi un raksturi tiek zīmēti ar krāsām uz skatuves sienas, un izrādes beigās skatītājiem tiek piedāvāts pabeigt uz skatuves tapušo zīmējumu. Radītos tēlus bagātina mūziķa improvizācijas. 20. novembra izrādē māksliniecei Ingrīdai Ivanei un režisoram, teicējam Varim Klausītājam pievienosies koklētāja Laima Jansone.

Vara Klausītāja izveidotais un vadītais Zīmējumu teātris ir profesionāls kamerteātris, kas rada unikālu teātra formu, apvienojot zīmēšanu, mūziku, deju un aktierspēli. Teātris ieguvis «Spēlmaņu nakts 2012» balvu nominācijā «Gada izrāde bērniem vai jauniešiem» un vairākas godalgas starptautiskajā teātra festivālā «aactWorldFest 2014» Floridā (ASV). Zīmējumu teātris ir Starptautiskās Bērnu un Jauniešu Teātra Asociācijas (ASSITEJ) biedrs.

Zīmējumu teātra iestudējumos liela nozīme tiek piešķirta improvizācijai, performancei un skatītāju interaktīvai iesaistīšanai izrādes tapšanā un norisē. Izrādes sintezē dažādus mākslu veidus, līdzās aktieriem darbojas arī laikmetīgās dejas dejotāji, mūziķi, gleznotāji, multimediju mākslinieki, un līdzdarbojas arī izrādes skatītāji. Zīmējumu teātri raksturo vizuāli spilgta, viegli uztverama valoda, kas ir vienlīdz saprotama un saistoša gan bērniem un jauniešiem, gan arī pieaugušajiem, paredzot plašu mērķauditoriju.

Ar Zīmējumu teātra tuvāko plānoto izrāžu repertuāru iespējams iepazīties teātra mājaslapā zimejumuteatris.lv. Biļetes uz izrādēm nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu