Igaunijas kinoteātros ar panākumiem demonstrē komēdiju «Svingeri»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Filmas "Svingeri" Latvijas pirmizrāde ar aktieriem 2016. gadā.
No kreisās: Jekaterina Novosjolova, Andrejs Ēķis, Timo Diener (izplatītājs Igaunijā), Jan Uuspold, Elina Purde.
Filmas "Svingeri" Latvijas pirmizrāde ar aktieriem 2016. gadā. No kreisās: Jekaterina Novosjolova, Andrejs Ēķis, Timo Diener (izplatītājs Igaunijā), Jan Uuspold, Elina Purde. Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā uz Igaunijas kino ekrāniem sāka izrādīt Andreja Ēķa komēdiju «Svingeri» («Svingerid») un nedēļas nogalē to noskatījās rekordliels skatītāju skaits - 18 140 cilvēku. Tas ir gandrīz divas reizes vairāk, nekā filmas «Svingeri» pirmās nedēļas nogales apmeklējums Latvijā - 10 795.

Filma balstīta uz latviešu filmas «Svingeri» scenārija, kas tika adaptēts Igaunijas skatītājam. Lomās iejutās Igaunijas labākie aktieri, bet režisors joprojām - Andrejs Ēķis. Filmēšana notika šā gada vasarā Latvijā un Igaunijā.

Filmas producents Kristians Alhimionoks: «Mums bija fantastisks koncepts, kas nostrādāja Latvijā, tāpēc scenāriju nolēmām adaptēt arī citām valstīm. Lokālai komēdijai ir ļoti svarīgi, lai tajā spēlētu atpazīstami aktieri. Esam lepni, ka mums izdevās piesaistīt Igaunijas vadošos aktierus. Rezultāts pierāda, ka filma spēj iekarsēt pat mūsu par aukstajiem dēvētos Igaunijas kaimiņus. Janvārī mēģināsim iekarot jau daudz lielāko Ukrainas tirgu.»

Kā zināms, «Svingeri» uz ekrāniem visā Latvijā iznāca 2016. gada 9. decembrī, kļūstot par trešo visu laiku veiksmīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē. Komēdiju «Svingeri» Latvijā noskatījās vairāk nekā 110 000 skatītāju.

Pašlaik «Svingeru» komanda strādā pie filmas «Blēži», kas Latvijas kinoteātros būs skatāma 2018. gada martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu