Diskutē, vai Lāčplēša dienā jārāda filma par deportācijām, pikti par reklāmām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @renrins

Sociālajos tīklos pēc Lāčplēša dienas vakarā Latvijas Televīzijas 1. kanālā demonstrētās psiholoģiski smagās Viestura Kairišas drāmas «Melānijas hronika» vairāki cilvēki uzdevuši retorisku jautājumu - vai šāda filma ir piemērota valsts svētkiem? «Dienā, kad pie visām mājām Latvijā plīvo karogi bez melnās lentes, LTV praimtaimā palaiž «Melānijas hroniku»,» raksta kāda no sašutušajām skatītājām tviterī. Savukārt cita skatītāju grupa neapmierināta, ka sabiedriskā televīzija šādā brīdī nespēj iztikt bez reklāmām. Kā jums šķiet? Varbūt «Melānijas hronika» būtu jādemonstrē Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā? Varbūt par šo latviešu tautas traģēdiju ir jāatgādina arī svētkos?

Atgādinām, ka Kairiša filma uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna «Veļupes krastā» motīviem un vēsta par 1941. gada deportācijām. Filmēšana notika Latvijā (Rīgā, Bikstos, Pasienē, Rēzeknē) un Krievijā, Karēlijā, kur tika uzņemtas skaudrās Sibīrijas ainas.

----

Daudzi cilvēki arī neapmierināti, ka šādas vēsturiskas filmas laikā sabiedriskajā televīzijā tiek rādītas reklāmas.

Foto: @bottija
Foto: @renrins
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu