Andra Gaujas jaunajai filmai uzbūvē piecstāvu vējdzirnavas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Režisors Andris Gauja ar radošo komandu sācis attiecību trillera «Nekas mūs neapturēs» uzņemšanu, un pirmais filmēšanas periods notiek grandiozās dekorācijās, kuras radījis mākslinieks Jurģis Krāsons. Īpaši filmas vajadzībām Rīgā, Andrejsalā, izbūvēts piecstāvu filmēšanas paviljons, informē filmas izpildproducente Linda Pūle.

Režisora otrā pilnmetrāžas spēlfilma «Nekas mūs neapturēs» ir stāsts par spēcīgu un harismātisku personību - mūzikas producentu Ralfu Dambergu (Andris Keišs), kurš sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu un mīļāko sadzīvot vienā īpašumā, kur turklāt vēl mīt viņa nepilngadīgā meita. Kopā ar Andri Keišu filmā spēlēs Kristīne Nevarauska, Elza Gauja un Dārta Stepanova. Grandiozais paviljons tapis, lai imitētu vējdzirnavu interjeru, kas šā stāsta ietvaros ir pārveidots par ambiciozu mūzikas ierakstu studiju.

«Tā ir filma par maskulīnisma krīzi,» skaidro filmas režisors un scenārija autors Andris Gauja. «Ārēji mūsu stāsta galveno varoni raksturo stipra dūre un skarbi vārdi - viņš vēlas šo dzīvi dzīvot pēc saviem noteikumiem. Bet iekšēji tas ir trausls cilvēks, kuram pietrūkst mīlestības un kurš nespēj uzņemties atbildību.»

Filmas radošā komanda (režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, tērpu māksliniece Līga Krāsone un citi) sev izvirzījusi ambiciozus mērķus: līdz pēdējai detaļai izstrādāts stāsts un aktierspēle, dzelžainas kadra kompozīcijas (filmai piemeklēta visaugstākās klases optika, kāda šobrīd pasaulē vispār pieejama, - HAWK V-Lite anamorfie objektīvi), eksperimentāli tērpi, un tas viss rūpīgi piemeklētā lokācijā - leģendārajās Drabešu vējdzirnavās (tur filmēti «Purva bridējs» (1966), «Vella kalpi» (1970), «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» (1981) un citas klasikas filmas), kuru pakājē Jurģis Krāsons nākamgad būvēs vēl vienu kinopaviljonu - mūsdienīgu stiklotu dzīvojamo māju.

Studijas «Riverbed» producētās filmas «Nekas mūs neapturēs» plānotais kopējais budžets ir 700 000 eur, 2017. gada Nacionālā Kino centra filmu ražošanas konkursa ietvaros projekts jau saņēmis 280 000. Plānots, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 2019. gada sākumā. Jau tagad, filmēšanas sākumā, filmas projektu ir atlasījis Tallinas Starptautiskais kinofestivāls «Melnās naktis» (Black Nights) un iekļāvis topošo projektu programmā «Works in Progress», kur 30. novembrī režisors un producents Andris Gauja topošo filmu prezentēs starptautiskās kino industrijas pārstāvjiem.

Andris Gauja un Jurģis Krāsons
Andris Gauja un Jurģis Krāsons Foto: LETA

Režisors Andris Gauja līdz šim uzņēmis trīs dokumentālās filmas, no kurām vislielāko skatītāju ievērību gan Latvijā, gan starptautiskās auditorijās izpelnījās sarežģīto un gandrīz krimināli sodāmo attiecību stāsts «Ģimenes lietas» (2010), arī Gaujas debija pilnmetrāžas spēlfilmas formātā «Izlaiduma gads» (2014) kļuva par notikumu Latvijas kinodzīvē, ar savu aktīvo un atraktīvo mārketinga kampaņu sapulcinot vairāk nekā 35 000 skatītāju kinoteātros. Filma bija iekļauta arī vairāku starptautisku festivālu programmās - Monreālas SKF konkursā (Kanāda), Čikāgā (ASV), Maskavā (Krievija) un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu