Aptauja: Helovīnā tiekas ar draugiem un skatās šausmenes

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

31. oktobris ir visu svēto dienas priekšvakars, kuru daudzviet pasaulē atzīmē ar draiskulībām, ķirbju grebšanu un maskarādi. Arī Latvijā vairāk nekā desmitā daļa jeb 13% iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem šogad plāno svinēt Helovīnu, atklāj pētījumu kompānijas Kantar TNS oktobra nogalē veiktā aptauja.

Latvijā Helovīnu biežāk grasās svinēt iedzīvotāji vecumā līdz 40 gadiem, kā arī vismaz četru cilvēku lielās ģimenēs. Helovīna svinētāji biežāk ir skolēni un studenti, kuru vidū caurmērā katrs piektais jeb 22% šogad plāno svinēt šos svētkus. Jāatzīmē, ka Latvijā Helovīnu vienlīdz bieži atzīmē kā pilsētnieki, tā arī laucinieki.

Helovīna svinētāji Latvijā visbiežāk (32%) to atzīmēs, tiekoties ar draugiem vai noskatoties kādu šausmu filmu.

Vēl mūsu iedzīvotājiem Helovīnā patīk dekorēt māju: 31% iedzīvotāju izdekorē mājas interjeru, savukārt 16% izdekorē arī mājas fasādi.

Un kā gan Helovīns varētu būt bez svētku uzkodām: 27% Latvijas iedzīvotāju, kuri svin Helovīnu, to atzīmē, pagatavojot īpašas vakariņas un uzkodas.

Vēl viena tradīcija, ko mūsu iedzīvotāji ievēro Helovīnā, ir saistīta ar pārģērbšanos un saldumiem: 15% no Helovīna svinētājiem ieģērbjas kostīmā un dodas pie cilvēkiem pēc saldumiem, 13% - ieģērbjas kostīmā un dodas pastaigā pa ielām, kamēr 6% Helovīna atzīmētāju jau laikus iepērk saldumus, gaidot citu svinētāju ierašanos pēc tiem.

Salīdzinājumā ar pagājušajā gadā veikto aptauju Helovīna svinētāju īpatsvars un profils Latvijā ir bijis nemainīgs – kā pērn, tā arī šogad to plāno svinēt 13% iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem un pamatā tie ir jaunieši.

Par aptauju

Aptauja veikta laikā no 2017. gada 24. līdz 26. oktobrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu