8 iemesli, kuru dēļ vērts sākt skatīties seriālu «Staigājošie miroņi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Astoņas sezonas, simts sērijas un miljoniem cienītāju visā pasaulē – tāda ir populārās zombijsāgas «Staigājošie miroņi» aktuālā bilance. Kur slēpjas ilgo panākumu iemesli?

Galu galā, jau tagad ir zināms, ka pēc Roberta Kirkmana komiksu sērijas tapušajam seriālam gaidāma vismaz vēl viena, 9.sezona.Pirms jaunās sezonas pirmizrādes kanāls FOX ir apkopojis vairākus iemeslus, kuru dēļ ir vērts pievērsties seriālam «Staigājošie miroņi» pat tad, ja vēl neesat tā cienītājs.

Cienījama cīņa par izdzīvošanu pēcapokaliptiskā pasaulē

Seriāls «Staigājošie miroņi», kura 8.sezonas sērijas kanālā FOX būs skatāmas no 23.oktobra, patiesībā nav stāsts par zombijiem, bet gan parastiem cilvēkiem, kuru ikdienas dzīvi sadragā apokaliptiski notikumi. Tagad viņi saskaras ar milzīgiem izaicinājumiem, meklējot pārtiku, zaudējot savus mīļotos un būvējot jaunu pasauli.

Piekritīsiet, mēs dzīvojam komfortablos apstākļos, tādēļ ir teju amizanti prātot par zombiju apokalipsi. Taču seriāls liek domāt par to, cik mēs varētu būt gatavi iespējamām līdzīgām globālām kataklizmām. Kuri cilvēki spēj izdzīvot pēc šādas katastrofas? Kā mainās sabiedrība? Vai mēs jau esam miruši, ja pa savu dzīvi «staigājam kā aizmiguši»?

Izcils cilvēcisku emociju attēlojums

Zombijsāgas parasti ir samākslotas, taču «Staigājošie miroņi» visai reālistiski ataino to, kas varētu notikt šādas megakatastrofas rezultātā. Seriāls stāsta par vairākām cilvēku grupām, kas izglābjas un pārtop saliedētās ģimenēs, kaut arī to dalībnieki «iepriekšējā dzīvē» pat nav nojautuši viens par otru. Un ģimenes gatavas darīt visu, lai aizsargātu savus locekļus.

Patiešām, seriālā liela uzmanība tiek pievērsta savstarpējām attiecībām un tam, kā cilvēki spēj tikt galā ar civilizētas dzīves zaudēšanu. Cilvēki vienmēr ir cilvēki. Neatkarīgi no tā, cik niecīgas ir izredzes izdzīvot, viņi vienmēr kļūdās, ir savtīgi un pakļaujas bailēm. Pat līderi piedzīvo grūtus laikus, ja nākas zaudēt kādu no savējiem.

Spēcīgi sieviešu tēli

Skatoties «Staigājošos miroņus», jūs satiksiet spēcīgas un interesantas sievietes. Viņas daudz nekļūdās, pieņemot lēmumus, karojot un vadot grupas. Piemēram, Rika Graimsa draudzene Mišona (Danaja Gurira) ir ļoti iedvesmojoša, jūs patiešām gribētu cīnīties kopā ar viņu pret zombijiem. Pat klusā un trauslā Beta (Emīlija Kinneja) iemācās sevi aizstāvēt. Četrdesmitgadniece Kerola (Melisa Makbraida) seriāla sākumā ir tipisks sadzīves vardarbības upuris, taču laika gaitā pārtop par negantu un spīvu cīnītāju.

Vai Saša (Sonika Martina Grīna), kura saviem sagūstītājiem lūdz, lai to ievieto grozā un iedod pudeli ūdens. Saša, klausoties dziesmu «Mēs visi būsim brīvi», pievieno ūdenim cianīdu. Tad viņa uzbrūk Nīganam, tā Rika vīriem dodot priekšrocību cīņā, aizbēg un tiek atrasta mežā. Megija viņu apglabā.

Protams, arī Megija Rī, kuras mīļoto vīru Glenu nogalina Glābēju līderis Nīgans. Pirms tam viņas tēvam tika nogriezta galva, bet dažas minūtes pirms satikšanās tika nošauta māsa.

Vai Megija ir jaunā Hiltopas līdere?

Hiltopa ir lauksaimnieku kopiena, kuru ilgu laiku ar smagu roku vadīja Gregorijs (Ksanders Bērklijs). Te pēc Glena traģiskās nāves Saša nogādā Megiju (Laurīna Koena), lai viņa mierīgi pārlaistu grūtniecību. Megijai rodas daži sekotāji, viņa pilnībā aizēno Gregoriju un sāk lēnām pārņem varu. Tieši viņas vadībā Hiltopa piekrīt pievienoties Rikam Graimsam visaptverošajā karā pret Glābējiem.

Iespējams, Megija varētu aizstāt arī Riku. Šīs lomas atveidotās Endrjū Linkolns atzīst, ka «Riks ir noguris un grib mieru». Visa kā ir bijis daudz, un galu galā Graimss ir šerifa palīgs. Bet Megija ir citāda, viņa ir nākotnes politiķe.

Pēcapokalipses pasaule ir neliešu pilna

Zombiji ir vien zemsvītras piezīme, salīdzinot ar to ļaunumu, kas mīt izdzīvojušajā pasaulē. Tikai viens vārds – Nīgans (Džefrijs Dīns Morgans). Glābēju bandas vadonis ir tik iespaidīgs, ka vienīgais, ko vēlaties, ir viņu nogalināt un mest ar pulti televizora virzienā. Jā, starp citu, zvērināti «Staigājošo miroņu» fani Nīganu necieš ne acu galā. Iespējams, tādēļ 8.sezonā stāsta centrā atkal būs Riks Graimss, nevis sadistiskais Nīgans ar iemīļoto beisbola nūju Lusilu. Taču neliešu ir daudz, jo morālā ziņā šī pasaule ir visnotaļ pelēka.

Totāls karš: vai Riks Graimss uzvarēs Nīganu?

Ja iepriekšējā sezonā Riks Graimss bija īsts «Misters Labais puisis», tad tagad viņš apvieno vairākas kopienas – Aleksandriju, Karalisti, Hiltopu, lai iznīcinātu Glābēju līderi. Seriāla veidotāji sola, ka karš būs galā 8.sezonas beigās.

«Viņš ir vīrs, kas vēlas mirt par savu taisnību. Viņš ir brīvs. Riks vairs nekad nelieksies Nīgana priekšā. Tas ir pilnīgs pretstats tam Rikam, ko spēlēju iepriekšējā sezonā. Un esmu par to priecīgs,» medijiem atklāj Linkolns.

Bet vai tiešām Nīgans mirs no Rika rokas? Komiksā Glābēju bandas loceklis Dvaits paziņo Nīganam, ka ir nogalinājis Riku kaujā par Hiltopu. Nīgans notic, taču Riks nevis nožņaudz ienaidnieku, bet iesloga viņu cietumā Aleksandrijā.1.sērijā skatītāji redzēs ieskatu nākotnē – novecojušu Riku, taču vai tas nozīmē, ka visas kopienas ir atjaunojušas civilizāciju un ir iestājies miers? Jādomā, atbildi uz šo jautājumu uzzināsim tikai 9.sezonā, kas, pēc seriāla veidotāju teiktā, «būs ļoti, ļoti atšķirīga, īpaši sākuma sērijas, un drīzāk līdzināsies iepriekšējai, 7.sezonai».

Kā klāsies Derilam?

Kurš gan nevēlas, lai Derils Diksons (Normans Rīduss) cīnītos viņa pusē? Viņš prot apieties ar ieročiem, vienmēr tiek pie vakariņām un var izglābt jūs ar savu motociklu. Arī Nīgans domā, ka Derils ir noderīgs zellis. Viņš ir saņēmis Diksonu gūstā, jo uzskata, ka Derilam ir krampis, nevis kā Rikam. Cietumā Nīgans piedāvā Derilam trīs izvēles, taču Diksons atsakās un pēc laiciņa aizbēg, rodot patvērumu Karalistē.

100.sērija – veltījums faniem un cienītājiem

Jaunā, 8.sezona sākas ar 100.sēriju. Tas ir zīmīgs notikums gan skatītājiem, gan arī seriāla veidotājiem. «Staigājošo miroņu» direktors Gregs Nikotero sola, ka 100.sērija būs īpašs veltījums uzticīgajiem skatītājiem. Tajā būs interesantas atsauces uz iepriekšējām sezonām, iespējams, pat precīzi epizožu atkārtojumi.

Seriāla «Staigājošie miroņi» 8.sezonas sērijas kanālā FOX skatāmas pirmdienās, no 23.oktobra, plkst. 22:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu