Dizainere Santa Meikulāne ieguvusi «Amerikas Arhitektūras balvu 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas dizainere Santa Meikulāne par privātmājai «Villa A» veidoto interjeru ir ieguvusi prestižo «Amerikas Arhitektūras balvu 2017», kas 27. oktobrī tiks svinīgi pasniegta Ņujorkā, ASV. «lolot design» un «OutofBox architecture» radītais privātmājas projekts jau uzvarējis starptautiskā arhitektūras un dizaina konkursā «Architizer A+Awards».

Projekta autori ir «OutofBox architecture» arhitekti Pēteris Bajārs un Toms Loris, bet mājas interjeru veidojušas «lolot design» dizaineres Santa Meikulāne un Zane Kubiloviča.

Foto: publicitātes

«Mēs dzīvojam globālā pasaulē un radošums bez robežām ir jaunā mūsdienu realitāte. Tāpēc visam, kas top Latvijā ir jātiek radītam ar apziņu, ka tas ir pietiekami labs pasaulei. Un nav no svara, vai tās ir nozīmīgas sabiedriskās celtnes vai privātmājas, jo videi ir vienlīdz liela nozīme gan makro, gan mikro līmenī,» uzsver dizainere Santa Meikulāne.

«lolot design» dizaineres Santas Meikulānes veidotais interjera dizains uzvarējis kategorijā «Mājas interjers». Amerikas Arhitektūras balva tiek pasniegta 41 kategorijā unir viens no prominentākajiem konkursiem nozarē, kurā uzvarētājus izvēlas pieredzējusi žūrija vairāk nekā 30 cilvēku sastāvā. Balva radīta, lai atklātu un pasaulei parādītu talantīgākos arhitektus un interjera dizainerus - vizionārus, un viņu pārsteidzošos darbus. Visi «Amerikas Arhitektūras balvas 2017» uzvarētāji ir apskatāmi:https://architectureprize.com/winners/index_a.php

Projekta autori jau 11. maijā Ņujorkā saņēma starptautiskā arhitektūras un dizaina konkursa «Architizer A+Awards» balvu par uzvaru publiskajā balsojumā kategorijā«Dzīvojamās ēkas interjera dizains». Starptautiskajā arhitektūras un dizaina konkursā «Architizer A+Awards» 90+ kategorijās tika vērtēti 1000 dažādi arhitektūras un dizaina projekti no 100 pasaules valstīm.

Par «Villa A»

Brīvdienu māja radīta maksimāli respektējot unikālo Gaujas senlejas reljefu. Līmeņu starpība ļāvusi stāvajā upes nogāzē izvietot apjomu, kurš no katra skatu punkta rada atšķirīgu ēkas tēlu. Pret ielu pavērstā fasāde redzama vien pusotra stāva augstumā, ir maksimāli noslēgta un respektē klienta vēlmi pēc privātuma. Tikmēr dienvidu fasāde, kas slejās trīs stāvu augstumā, caur plašajiem stiklojumiem ļauj nolasīt ikkatru ēkas funkciju.

Privātmāja «Villa A»
Privātmāja «Villa A» Foto: publicitātes

Neraugoties uz lielajām stiklotajām plaknēm, ēkā izdevies realizēt low-energy principus - kompakts apjoms, teju noslēgta ziemeļu fasāde, minimāla ārējā virsma siltuma zudumu samazināšanai, bet plašie stiklojumi dienvidu un rietumu pusē paredzēti solārās enerģijas uztveršanai. Papildus devumu ēkas enerģijas patēriņa samazināšanā sniedz uz jumta izvietotie saules kolektori.

Privātmāja «Villa A»
Privātmāja «Villa A» Foto: publicitātes

Ēkas pirmie divi stāvi veidoti masīvi monolītā dzelzsbetona konstrukcijās. Starp divām plaknēm izvietotā siltumizolācija nodrošina betona virsmu eskponēšanu gan interjerā, gan eksterjerā. Trešais stāvs veidots atšķirīgs - ažūrs metāla karkass, kuru ieskauj plaši stiklojumi, nodrošinot 270 grādu panorāmu. Interjers veido un turpina ēkas askētisko tēlu - šeit dominē raupjas betona plaknes un plaši stiklojumi. Mājīguma sajūtu sniedz dabīgās ozolkoka virsmas un rūpīgi dizainētie elementi kā kamīna plakne un ažūrās metāla kāpnes. Iebūvēto, virsmās slēpto un piekārto gaismekļu apvienojums nodrošina neskaitāmus apgaismojuma scenārijus, kas pielietojot smart house principus ir viegli kontrolējami pat no viedtālruņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu