Ielūkojies iestudējuma «Svešās asinis» aizkulisēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 30. septembrī pirmizrādi piedzīvos koncertuzvedums «Svešās asinis» pēc Andra Vilcāna un Ilmāra Šlāpina rokoperas «Drakula. Svešās asinis» motīviem kamerkora «Muklājs» izpildījumā. TVNET viesojās kora mēģinājumā un iemūžināja aizkulises.

Līdz ar šo koncertuzvedumu tiks jaunatklāta industriālā roka mijiedarbība ar koru dziedāšanas kultūru. Kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins stāsta, ka šis korim ir kaut kas jauns, jo industriālā roka mūzika nav raksturīga koriem.

Režisore Marta Elīna Martinsone uzskata, ka šāds skanējums ir ļoti interesants. Mūsdienās ir tendence visu apvienot, un šāds mūzikas žanru savienojums ir kā pierādījums, ka ir iespējams visu savienot. Šāda mūzika kora izpildījumā izklausās ļoti labi.

Koncertuzvedumā kamerkora «Muklājs» uzdevums ir parādīt un pierādīt, kā daudzbalsīgā skanējumā, savijoties ar solo izpildījumu, caur dziedātāju emocionāli stilistisko un muzikālo vēstījumu, mūsdienīgas mūzikas interpretācijā ir iespējams uzrunāt klausītāju un skatītāju, kuram citkārt kora mūzika nav saistoša.

Koncertuzvedumā visas lomas attēlo «Muklājs» dalībnieki. Kora mākslinieciskais vadītājs stāsta, ka kora dalībniekiem bija garš ceļš ejams, lai iejustos attiecīgajās lomās. Sākotnēji varēja redzēt, ka dalībnieki nav pieraduši dziedāt mikrofonā, taču šobrīd visi ir iepraktizējušies un tiek galā ar saviem uzdevumiem.

Koncertuzveduma saturisko līniju izteic pamatdoma – pieņemt svešas asinis vai mirt, kas dziļākajā būtībā atsedz mūsu sabiedrības daudzšķautņaino raksturu – pasaules globalizācija, etniskās problēmas, cilvēka patstāvības un iekšējās pārliecības spēks vai pakļaušanās ārējiem un iekšējiem izaicinājumiem, cik daudz un kā mēs spējam pieņemt citādo cilvēkos, sabiedrībā.

«Svešās asinis» piedzīvos pirmizrādi 2017. gada 30. septembrī RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu