Studija «Tasse Film» iesāk divus kopražojumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Strokins

Septembra beigās un oktobra sākumā Latvijā filmēšanu sāk divi ārvalstu projekti, kuru kopproducents ir Latvijas filmu studija «Tasse Film» – 21. septembrī Jūrmalā sākās Krievijas, Latvijas un Čehijas kopražojuma «Humorists» uzņemšana, bet 5. oktobrī sāks filmēt Francijas, Anglijas, Krievijas un Latvijas kopprojektu, fantastikas trilleri «Sonāte». Abas filmas top ar Nacionālā Kino centra un Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā.

Filma «Humorists» ir Krievijas (Metrafilms), Latvijas (Tasse Film) un Čehijas (Sirena Film) kopprodukcija, scenārista un žurnālista Mihaila Idova debija kinorežijā. Filma stāsta par kāda padomju estrādes humorista Borisa Arkadjeva karjeras norietu 1984. gada vasarā – viņu nomoka nemitīgā balansēšana uz naža asmens un paškontrole, domājot, par ko drīkst un par ko nedrīkst jokot padomju sabiedrībā; no tā rodas nedrošība, kas pamazām saindē viņa attiecības ar tuvākajiem. Slava un personiskās brīvības trūkums padara Borisu neiecietīgu, un viņa joki sāk līdzināties spēlei uz dzīvību un nāvi.

Filmas režisors Mihaels Idovs ir dzimis Latvijā, bet pusaudža gados ar ģimeni pārcēlies uz dzīvi Ņujorkā (ASV). Režisors par filmu: «Man stāsts par Borisu Arkadjevu ir personisks vairākos līmeņos. Filmas darbība notiek manā dzimtajā pilsētā Jūrmalā, filmā atveidoto notikumu laiks, 1984. gads, ir tiešā veidā saistīts ar manām bērnības atmiņām par konkrēto vietu un laiku.» Filma tiks uzņemta Jūrmalā un Rīgā, radošajā komandā Latviju pārstāv arī galvenais mākslinieks Aivars Žukovskis. Projekts šogad saņēmis arī Eiropas kopražojumu fonda Eurimages atbalstu EUR 195 000 apjomā.

Informācija portālā FilmNewEurope.com:

www.filmneweurope.com

Otrs jaunais kopražojums ir fantastikas trilleris «Sonāte», kas no 5. oktobra tiks filmēts Cesvainē, Bīriņos, Kuldīgā, Sabilē un Rīgā. Filma top Francijas (The Project), Anglijas (Futuristic Films), Krievijas (CTB Film Company) un Latvijas (Tasse Film) kopražojums, režisora Endrjū Desmonda debija ar starptautiski pazīstamu aktieru līdzdalību – filmā galveno lomu atveidos Austrālijas aktrise Freja Tinglija (Freya Tingley no Netflix seriāla Hemlock Grove), bet otrā plāna lomās būs redzami Simons Akbarjans (Casino Royale), Brūss Deivisons (X-Men) un Rutgers Hauers (Blade Runner). Latviju projektā pārstāv arī filmas galvenais operators Jānis Eglītis.

Filma stāsta par jaunu, talantīgu vijolnieci, kura šķetina sava tēva pagātnes notikumus, izsaucot tik baisus un tumšus spēkus, kas sniedzas pāri viņas iztēles robežām. Stāsts risina vispārsaprotamas attiecības ģimenē – tēva un meitas attiecību šķērsgriezumu, ko sarežģī personību radošo ambīciju veicināta nespēja izprast vienam otru.

Informācija portālā ScreenDaily.com:

www.screendaily.com

Abu filmu Latvijas puses partneris ir kompānija «Tasse Film», kuras kodolu veido producentes Alise Ģelze un Aija Bērziņa. 2016. gada 25. februārī pirmizrādi piedzīvoja pirmā «Tasse Film» producētā pilnmetrāžas spēlfilma «Es esmu šeit» (režisors Renārs Vimba), šāgada novembrī uz ekrāniem nonāks otrā – Jāņa Norda spēlfilma «Ar putām uz lūpām». Nākamā gada februārī Nacionālā Kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» pirmizrādi piedzīvos režisores Madaras Dišleres debijas spēlfilma «Paradīze 89».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu