Kamerkoris «Muklājs» sezonu sāks ar industriālā roka koncertuzvedumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: asinis.lv

2017. gada 30. septembrī RISEBA Mediju un Arhitektūras centrā H2O 6 notiks Latvijā unikāla projekta pirmizrāde – jauktā kora pārlikumā iestudēta industriālā roka žanra rokopera. Koncertuzvedums veidots pēc Andra Vilcāna un Ilmāra Šlāpina rokoperas «Drakula. Svešās asinis» motīviem, par muzikālo pamatu ņemot 2007. gadā izdoto albumu «Drakula», kurā iekļautas dziesmas no režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudētās izrādes Dailes teātrī.

Kamerkorim «Muklājs» tas ir gan muzikāls, gan arī skatuvisks izaicinājums – koncertuzdevumam arhitekts un scenogrāfs Ivars Veinbergs veidos oriģinālu skatuves iekārtojumu, kuru dažādi transformējot, paši kora dalībnieki imitēs mūsdienu pasaules jucekli, tajā skaitā arī sabiedrības bailes no nepazīstamā, svešā, neierastā un citādi domājošā. Turklāt sižetisko līniju caurvij mūsdienās īpaši aktuālā vispasaules terorisma problēma, ar kuru esam spiesti sadzīvot ikdienā.

Andra Vilcāna mūzikas aranžiju uzņēmies jaunais un talantīgais komponists Armands Aleksandravičus, režiju veidos režisore Marta Elīna Martinsone, kura ir iestudējusi izrādes gan Dirty Deal Teatro, gan Ģertrūdes ielas teātrī un šobrīd studē kino režiju.

Uzvedumā netrūks arī pārsteigumu – vērienīgo skaņas un gaismas kompozīciju papildinās Anetes Agnetas Krišjanovas piemeklēti un veidoti tērpi. Un vēl – solistu lomās šoreiz iejutīsies paši kora dziedātāji. Jautāts par koncertuzvedumu, kamerkora «Muklājs» mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins ir lakonisks: «Korim neierasts, taču tieši tāpēc ļoti interesants projekts, kas ļauj apzināt kolektīva plašās muzikālās un aktieriskās iespējas, izjust jaunas krāsas skaņas izveidē.»

Kamerkora «Muklājs» sadarbība ar pašlaik ASV dzīvojošo komponistu Andri Vilcānu aizsākās jau 20. gadsimta nogalē, kad kopīgi tika iestudēta kantāte «Raganu nakts», kuras fragmenti jaunā aranžijā tika atskaņoti kamerkora 10 gadu jubilejas koncertā. 2017. gadā Andra Vilcāna jaudīgo mūziku atkal atskaņos kamerkora «Muklājs» dziedātāji, izdzīvojot Ilmāra Šlāpina libretā ievīto tēlu emocijas un pārdzīvojumus uz skatuves.

www.bilesuparadize.lv

asinis.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu