Jūrmalā notiks starptautiskais amatierteātru festivāls «Baltijas rampa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jūrmalā no šodienas līdz 17.septembrim norisināsies starptautiskais amatierteātru festivāls «Baltijas rampa», informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

Projekta «Eksperiments» laikā trīs Baltijas valstu amatierteātru režisori ir mainījušies vietām un iestudējuši izrādes citu valstu amatierteātros.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja skatīties lietuviešu režisora Nerijus Ģedmina iestudējumu Rakveres drāmas grupā «KaRakTer», latviešu režisores Edītes Neimanes izrādi Sāremas Salmes amatierteātrī «Vallateater», igauņu režisora Kaleva Kudu darbu Jelgavas Studentu teātrī, lietuviešu režisora Jona Buziļauska iestudējumu Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā Ģilde» bērnu un jauniešu teātra studijā «Vinnijs», igauņu režisora Tīta Altes izrādi Anīkšču Kultūras centra teātrī un latviešu režisores Intas Kalniņas darbu Jonišķu amatierteātrī «Žiburys». Savukārt Jūrmalas teātris apmeklētājiem izrādīs savu iestudējumu - Raiņa «Mušu ķēniņš».

Tāpat festivāla laikā norisināsies teātra ekspertu atklātas diskusijas par redzētajām izrādēm, kā arī konference par «Baltijas rampas» nākotnes modeli un festivāla dalībnieku kultūras programmu.

Festivāls «Baltijas rampa» pēc teju 20 gadu pārtraukuma tika atjaunots pēc triju Baltijas valstu amatierteātru kustības līderu tikšanās 2007.gada oktobrī. Latvijā tas norisināsies otro reizi - 2011.gadā festivāls notika latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna dzimtajā Jelgavā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu