Baltajā naktī «2Annas» dejos un ielūkosies kaķa privātajā dzīvē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls «2Annas» mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros naktī no 9. uz 10. septembri piedāvās īpašu pasākuma programmu divās vietās Rīgā – «2Annas dejo» Alojas kvartālā un «Kaķa privātā dzīve» kinoteātrī «K. Suns».

«2Annas dejo» notiks pasākumu norises vietā «Darbnīca», kur apmeklētāji varēs baudīt tematiskas lekcijas, kino seansus, performances un dejas līdz pat rītausmai. Vakaru ievadīs kinozinātnieka Viktora Freiberga lekcija un saruna «Deja, kamera, kino», kurai pievienosies horeogrāfe Sintija Siliņa un klausītāji. Turpinājumā apmeklētājiem tiks piedāvāta Nīderlandes filmu festivāla «Cinedans» filmu izlase un «2Annas» kuratoru veidotā programma «2Annas dejo» – īsfilmu izlase par deju un tās attīstību kino. Noslēgumā VJ Lindas Konones performance «Ekrāna deja» kopā ar mūziķi Bastard GYZUS un grupu «Vairāk kauna nav».

Kinoteātrī «K. Suns» «2Annas» prezentēs īpaši atlasītu, Latvijā veidotu īsfilmu programmu. Seansus ievadīs režisoru Maijas Derēnas (Maya Deren) un Aleksandra Hamida (Alexandre Hamid) mēmās filmas fragments «Kaķa privātā dzīve» (1944), ko dzīvajā izpildījumā ieskaņos balss improvizācijas māksliniece Dana Indāne. Programmā būs iekļautas latviešu režisoru jaunākās filmas, kā arī seansi ar pēdējo gadu labākajām Latvijas īsfilmām. Pēc katra seansa skatītājiem būs iespēja balsot par interesantāko filmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu