Tuvojas «Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 14.09 līdz 17.09. Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā (Uzvaras bulvāris 2a) Ināras Liepas ceļojošais leļļu mākslas muzejs organizē leļļu mākslas festivālu, kas pulcēs vairāk nekā 800 profesionālu mākslinieku autordarbu no klasikas līdz avangardam !

Dalībvalstis – LATVIJA, LIETUVA, IGAUNIJA, NĪDERLANDE, JAUNZĒLANDE, POLIJA, VĀCIJA, ŠVEICE, KRIEVIJA, UKRAINA, FRANCIJA, KAZAHSTĀNA, SLOVĀKIJA, AUSTRĀLIJA, ASV

Festivāls veltīts jauno materiālu, 3Dtehnoloģiju izmantošanai leļļu mākslā un dizainā.

Festivāla tēma - «UZ VĒJA SPĀRNIEM»

Festivāla goda viešņa – Tania Mariott (Jaunzēlande) – Maseja universitātes Radošo mākslu koledžas dizaina pasniedzēja, ASV leļļu mākslinieku nacionālā institūta (NIADA) prezidente.

Viņas prezentācijas tēma konferencē: 3Dmodelēšanas un drukāšanas tehnoloģijas izmantošana leļļu mākslā un dizainā, 20 gadu pieredze produkta dizaina izstrādē Apvienotās Karalistes rotaļlietu industrijā.

Foto: publicitātes

Konference, kultūras programma, meistarklases bērniem un pieaugušajiem, mākslinieces Tatjanas Gavrilenko smilšu kino, Sanktpēterburgas vēsturisko deju teātra PETIT TRIANON deju izrāde sadarbībā ar senās mūzikas ansambli no Latvijas, Latvijas animācijas filmas un tikšanās ar to veidotājiem, ārvalstu mākslinieku prezentācijas.

Dažkārt laiks lido vēja spārniem un apstādināt to nav iespējams. Vējš var būt postošs, bet tas var arī veldzēt un radīt enerģiju! Enerģiju, kura uzlādē un dod spēku radīt ko tādu, kas pārsteidz, iedvesmo un iepriecina!

Lai putns lidotu, tam ir nepieciešami spārni, lai dzirnavās samaltu graudus miltiem un izceptu gardu maizi, ir vajadzīgs vējš. Lai kļūtu par profesionālu mākslinieku, tam ir jāvelta visa sava dzīve, laiks izglītībai, amata prasmes attīstībai un sava individuālā stila meklējumiem. Patiesu cieņu pelna mākslinieks, kurš nevis ārišķīgi kopē un atdarina, bet pārsteidz ar meistarību, izkopj savu stilu un iedvesmo ar savu radošumu. Mēdz teikt – par gaumi nestrīdas un tomēr ... labai gaumei ir liela nozīme, jo tā palīdz māksliniekam radīt patiesas mākslas vērtības un skatītājiem dod iespēju izglītoties, salīdzināt un izvēlēties savai gaumei atbilstošo.

Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls 2017 ir gaidīts notikums Rīgas kultūras dzīvē, jo tajā organiskā sinerģijā saplūst leļļu māksla ar tekstilmākslu, stikla mākslu, metālmākslu, glezniecību, tēlniecību, grafikas, dejas un kino mākslām, viena otru papildinot. Ir patiesi liela veiksme četrās dienās satikt profesionālus pasaules līmeņa māksliniekus, kuri sabrauc pie mums no visas Eiropas un citām pasaules valstīm lai atrādītu savus mākslas darbus un dalītos pieredzē. Tā ir lieliska iespēja iepazīties, rast iedvesmu un zināšanas!

Šogad festivāla izstādē īpaša uzmanība tiks veltīta jauniem materiāliem un jaunajām tehnoloģijām, kas paver iespējas radīt līdz šim nebijušus mākslas darbus. Arvien vairāk tiek izmantotas 3D tehnoloģijas, tiek eksperimentēts ar dažādiem materiāliem, kā rezultātā top mākslas darbi, kas iezīmē mūsu laikmetīgās mākslas iespējas un paver jaunu lappusi 21. gadsimta mākslā, un tomēr visam pamatā ir klasiskās vērtības, kuras kalpo par stabilu pamatu jebkuriem radošā procesa jauninājumiem.

Šā gada izstādes tēma «Uz vēja spārniem» rosināja māksliniekus iziet no saviem ierastajiem rāmjiem un ļauties fantāzijas un radošuma lidojumam. Paldies māksliniekiem par brīnišķīgiem darbiem, par draudzību, labu gaumi un inteliģenci! Mēs patiesi novērtējam mums veltīto laiku un uzticēšanos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu