LNB notiks Gunāra Birkerta piemiņas pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 6. septembrī, pulksten. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks Gaismas pils arhitektam Gunāram Birkertam (17.01.1925.–15.08.2017.) veltīts piemiņas pasākums, informē LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

No pulksten 15.00 atmiņās par G. Birkertu dalīsies viņa laikabiedri – ar bibliotēkas projekta īstenošanu saistītas personas, bet Ziedoņa zāle apmeklētājiem un G. Birkerta talanta cienītājiem būs pieejama jau no pulksten 10.00 līdz 13.00, tur varēs noskatīties retrospektīvu videomateriālu par Meistaru un LNB tapšanu.

Pulksten 13.00 Ziedoņa zālē tiks demonstrēta režisora Dāvja Sīmaņa dokumentālā filma «Pēdējā tempļa hronikas» (2012.), kurā iemūžināta Gaismas pils būvniecība. Seansa apmeklējums – bez maksas.

Vienlaikus no pulksten 10.00 līdz 17.00 ikviens varēs doties uz LNB kori (12. stāvā), kur aplūkojama G. Birkertam veltīta ekspozīcija, iekārtota kā arhitekta darba studija. Interesenti varēs noklausīties LNB gida stāstījumu par ekspozīciju. Pateicoties Latvijas Nacionālās operas un baleta, Latvijas Radio un komponista Ērika Ešenvalda atbalstam, telpā īpašu noskaņu radīs operas «Iemūrētie» (2016.) mūzika.

Ikviens tiek aicināts apmeklēt arī K. Ubāna Mākslas lasītavu (4. stāvā), kur aplūkojama gan G. Birkerta privātbibliotēka, gan viņa projektētās Okupācijas muzeja piebūves – Nākotnes nama – makets.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu