Ar jauno sezonu atgriežas gardēžu raidījums «Es mīlu ēdienu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 6. septembra LTV1 ēterā ar jauno sezonu atgriezīsies gardēžu un dzīves baudītāju iecienītais raidījums «Es mīlu ēdienu» ar Ilzi Jurkāni. Šosezon raidījumam paredzētas 12 sērijas - astoņas uzņemtas Latvijā, bet četras Igaunijā. Ēdienu receptes būs pieejamas arī sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv.

Dzīves gardēde Ilze Jurkāne turpina mīlēt ēdienu un arī šosezon dodas ciemos pie cilvēkiem, kuriem ēdiens ir kas vairāk nekā tikai ikdienas enerģijas avots. To vidū būs gan pavāri, gan ēdienu blogeri, gan vienkārši entuziasti un garšu pētnieki. Jaunas iepazīšanās, saturīgas sarunas un, protams, gatavošana - daudz un garšīga! Pirmais savu viešņu uzņems Arvis Zēmanis - kafejnīcu un bāru vadītājs, konsultants, kā arī pasākumu vadītājs.

Otrajā sērijā Ilze Jurkāne dosies ciemos pie Mārtiņa Reiņa un viņa sirdslietas - austerēm. Mārtiņš ir viens no austeru festivāla Latvijā veidotājiem un savas zināšanas par tām guvis Francijā. Būs gan stāsts par buržujiem pret proletariātu, gan sarunas un demonstrējumi - ko un kā darīt ar šīm jūras skaistulēm, gan pašu austeru baudīšana - vismaz trīs dažādos veidos.

Trešajā sērijā Ilze apciemos Miķeli un Elzu Baštikus ar bērniem. Miķelis ir ar dizainu uz tu, dažādu radošu projektu un dizaina darbu autors, kā arī biedrības LADC (Latvian Art Directors Club) līdzdibinātājs. Taču ārpus darba viņš ar ģimeni ir atklājis, kāds prieks ir dārzs un tā sniegtie labumi. Pats Miķelis saka: «Tu piedalies radīšanas procesā: kaut ko iestādi, tas izaug, un pēc tam zini, ko ēd.» Tieši šādās noskaņās ar dārzu fonā un basām kājām visi arī gatavos.

Ceturtajā sērijā Ilze apciemos restorāna «Casa Nostra» īpašniekus Sandru un Adriano. No itāļu valodas restorāna nosaukums nozīmē «Mūsu māja». Īsti itāļu garā un ar ģimenes sajūtu, ar ko tik populārs ir arī restorāns, paies arī šī sērija. Saimnieki Ilzi uzaicinās uz savām mājām Limbažos. Tur taps gan pasta, gan teļa gaļas stilbiņi, gan pildīti persiki.

Piektajā sērijā Ilze Jurkāne dosies pie sava radinieka Dāvja Auškāpja, kas ir gastrobāra «Jūlijs Pumpurs» saimnieks. Par to viņš saka: «Jūlijs Pumpurs ir mūsu iedomu un iedvesmas tēls, no kā mācāmies. Viņš ir asprātīgs, viesmīlīgs; viņam garšo labi ēdieni un kvalitatīvi dzērieni. Jūlijs Pumpurs daudz ceļo un atved mums svaigas idejas.» Kopā ar Ilzi, Jūlija iedvesmoti, viņi gatavos gan atsvaidzinošo gaspačo, gan tīģergarneles ar dārzeņu kuskusu, gan variāciju par creme brulle. Būs garšīgi.

Sestajā sērijā tiks apciemots interjera jomā strādājošais Krišjānis Majevskis. Par sevi viņš saka: «Man ir slepens romāns ar ēdienu!» Romāns gan 2016. gadā piedzīvoja pagriezienu, jo veselības dēļ Krišjānim nācās no uztura izslēgt glutēnu un laktozi. Bet šis stāsts pazīstams ir daudziem, tāpēc šoreiz runāsim par garšīgām receptēm, kas ņem šo aspektu vērā. Taps gan garda vista viskijā, gan kvinoja, gan brokastu muslis, gan bezglutēna melnās šokolādes un piparmētru tarte desertā.

Septītajā sērijā Ilze ciemosies pie Renāra Purmaļa Kārļmuižā. Renārs ir pavārs, aktīvists, kustības «Gatavo dabā» autors, interesants un daudzpusīgs cilvēks. Kopā ar Ilzi viņi dosies uz dārzu pēc pašu audzētiem labumiem un gatavos pļavā. Ēdienkartē būs gan svaigi cukīni-kabaču salāti ar pesto, gan forele, cepta uz uguns ar jaunajiem kartupeļiem, gan latviski eksotisks deserts - melleņu čipsi ar rupjmaizes drumstalām un priežu putām.

Astotajā sērijā Ilze dosies pie jaunās ģimenes Katrīnas un Aigara Mamjiem un viņu mazā dēlēna Augusta. Katrīna ir arī bloga krustnaglina.lv autore, kas tapis pēc vīra pamudinājuma. Šīs ģimenes ēdiena moto būtu - kā veselīgu ēdienu pagatavot garšīgi un interesanti. Kā pamatēdiens galdā tiks celts aloo gobi, kas tiešā tulkojumā no indiešu valodas nozīmē «kartupelis ziedkāposts» un kas ir slavenākais veģetārais ēdiens Indijā, bet saldajā siltais nektarīnu sacepums, kas tā vien lūgsies, lai to apēd.

Tālāk Ilzes ceļš vedīs uz Igauniju, lai iepazītu kaimiņu tautas virtuvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu